Δ.Κουτσούμπας: Ο μαζικός εμβολιασμός απέχει πολύ και δεν μπορεί να κουκουλώσει τις παλινωδίες και τις ευθύνες της κυβέρνησης

Πηγή: Eurokinissi

Ο μαζικός εμβολιασμός απέχει πολύ και δεν μπορεί να κουκουλώσει τις παλινωδίες και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή. Υπογράμμισε πως χρειάζεται αγώνας διαρκείας για την προστασία της υγείας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας έχει κριτήρια πολιτικά επιχειρηματικά και όχι επιστημονικά.

Όπως είπε κριτήριο της κυβέρνησης δεν είναι οι ανάγκες του λαού και για αυτό δεν θωράκισε το σύστημα Υγείας με προσλήψεις, ΜΕΘ και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Πρόσθεσε ότι κριτήριο δεν είναι η προστασία των εργαζομένων και των μαθητών και για αυτό δεν γίνονται έλεγχοι και δεν λαμβάνονται μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα ΜΜΜ, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά επί ένα χρόνο.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν προστατεύονται καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει τις ανατροπές του αιώνα για τα εργατικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Για τους αυτοαπασχολούμενους έκανε λόγο για ημίμετρα από την κυβέρνηση, για την οποία σχολίασε πως έχει μπερδέψει τα δισ. ευρώ και τα δωράκια στους επιχειρηματικούς ομίλους με τα μικροποσά στους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες που είναι στα όρια της καταστροφής. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για να ληφθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα στήριξής τους με μηνιαίο επίδομα και γενναία διαγραφή χρεών και οφειλών.

Για τον εμβολιασμό υπογράμμισε τη θέση του ΚΚΕ ότι η χώρα πρέπει να προμηθευτεί όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που έχουν πιστοποίηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που μπορούν να βοηθήσουν για τον έγκαιρο εμβολιασμό του πληθυσμού.

Η δευτερολογία

Στη δυτερολογία του ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό αφήγημα που έχει γίνει το «μόνιμο μοτίβο», ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Δεν είμαστε στα χρόνια της χολέρας», «είμαστε στα χρόνια της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης», σημείωσε δηκτικά, προσθέτοντας πως το τίμημα αυτής της πολιτικής «το πλήρωσε ο λαός με την υγεία και την ζωή του».

Όπως ανέφερε, εάν σε κάτι διαφέρει η Ελλάδα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ότι εδώ έγιναν αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Με αφορμή την μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα «μιας νόσου» και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ να προσληφθούν «εδώ και τώρα», με μόνιμη εργασιακή σχέση, οι συμβασιούχοι που εργάζονται στην Υγεία μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Σε σχέση με το επιχείρημα όλων των κυβερνήσεων ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», αναρωτήθηκε «πως γίνεται να υπάρχουν λεφτόδεντρα όταν πρόκειται για εξοπλισμούς», οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν σχέση με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Έθεσε δε το ερώτημα πόσες ΜΕΘ θα είχαν φτιαχτεί, και πόσοι γιατροί θα είχαν προσληφθεί, με ένα από τα Rafale που θα αγοράσει η Ελλάδα;

Αναφέρθηκε επίσης στα αντεργατικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στο όνομα της πανδημίας και στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια. Τέλος άσκησε κριτική και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον εμβολιασμό στην ΕΈ, λέγοντας πως είναι κοροϊδία όταν λέει πως η ΕΕ και η αγορά μπορούν να λειτουργήσουν με κριτήριο τα συμφέροντα των λαών. Ανέδειξε δε την θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των φαρμακοβιομηχανιών, σημειώνοντας πως μόνο έτσι το φάρμακο θα γίνει κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Δείτε ακόμα...