Δ. Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα ακυρώσουν στην πράξη τα αντεργατικά μέτρα

Τη βαρβαρότητα του δρόμου ανάπτυξης που εφαρμόζει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αυξάνει την εκμετάλλευση και την απανθρωπιά, αναζητά νέες αγορές, επενδυτικές ευκαιρίες και περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο και θυσιάζει τις ανάγκες του λαού στο βωμό κόστους – οφέλους κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά. Αυτή η βαρβαρότητα, τόνισε είναι και το νήμα που συνδέει την καταστροφή του λαού της Θεσσαλίας που είναι βουτηγμένος μέσα στη λάσπη και προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του παίρνοντας δύναμη μόνο από τη συγκλονιστική αλληλεγγύη των σωματείων με τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. 

Ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε την εμπορευματοποίηση του νερού, των δασών, της υγείας με το πρόσχημα της συμβολής των ιδιωτών στην προστασία τους, την φοροεπιδρομή στους αυτοαπασχολούμενους την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο φοροαπαλάσσεται, την επιβολή νέων χαρατσιών στον λαό με την υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. 

Με όλα αυτά, το κράτος πετάει την ευθύνη από πάνω του και καλεί τον λαό να πληρώσει ξανά επισήμανε προσθέτοντας ότι όλα αυτά γίνονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις με οδηγό τα φιρμάνια της ΕΕ που θυσιάζει τις λαικές ανάγκες στο βωμό του κόστους – οφέλους.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις σημερινές μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που δεν βλέπει η κυβέρνηση τονίζοντας πως το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων. 

Σημείωσε ότι με το δήθεν ξεπάγωμα των τριετιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει την ανοχή των εργαζομένων και τον συμβιβασμό τους με την ακρίβεια που συνεχώς γιγαντώνεται.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τόνισε, φέρνει νέα παρέμβαση στον εργάσιμο χρόνο κατά παραγγελία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καταργεί το 8ωρο, εκτοξεύει την ευέλικτη εργασία με εργαλείο τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καταργεί το 5ήμερο και την κυριακάτικη αργία σε μία σειρά επιπλέον κλάδους όπως των τροφίμων – ποτών και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Αναφέρθηκε επίσης στις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για το αναδρομικό ξεπάγωμα των τριετιών, αλλά και τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5 και 7 ετών.

Αναφέρθηκε και στη στάση των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που έβαλαν χέρι στο σταθερό ημερήσιο χρόνο και με νομοθετικές παρεμβάσεις τους, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έβαλαν τη βάση και διατήρησαν την διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε βάρος των εργαζομένων. 

Κι άλλες κυβερνήσεις προσπάθησαν να εφαρμόσουν αντεργατικούς νόμους κι έφαγαν τα μούτρα τους, σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι οι  εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, θα ακυρώσουν στην πράξη όλα τα αντεργατικά μέτρα στους χώρους δουλειάς γιατί οι ανάγκες του λαού δεν μπορεί να συμπιέζονται στις δαγκάνες των κερδών των λίγων. 

Κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, γιατί δρομολογούνται επικίνδυνες εξελίξεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο όνομα των «αναγκαίων» υποχωρήσεων και κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει εγκαίρως και υπεύθυνα για τα παζάρια που γίνονται με την Τουρκία, κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.  

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...