Δ. Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να ενισχύσουν το ΚΚΕ στους αγώνες και με την ψήφο τους

Σε σύσκεψη στο Περιστέρι μίλησε την περασμένη Τρίτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου μεταξύ άλλων ανέδειξε τις κοινές αιτίες για το έγκλημα στα Τέμπη με το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Γιώργος Σιδέρης επικεφαλής του Τμήματος Υγείας της ΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό τομέα Αθηνών, ο Νίκος Καραγιάννης, Γραμματέας της ΤΟ Περιστερίου – Ν/Δ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό τομέα Αθηνών και ο Στέλιος Μπούσουλας, μέλος της ΤΕ Περιστερίου και δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου.

Τη σύσκεψη άνοιξε η Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, Ιατρός βιοπαθολόγος, υποψήφια βουλευτής στον Δυτικό τομέα της Αθήνας. Στην ομιλία της ανέδειξε τους λόγους που πρέπει το ΚΚΕ να είναι ισχυρό και σε αυτή την εκλογική μάχη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε την εμπειρία, διαθέτουμε τη μνήμη και τη γνώση από την πολιτική, διαχρονικά τα τελευταία 50 χρόνια, όλων των κυβερνήσεων (μονοκομματικές – πολυκομματικές) στη πράξη, μέσα και έξω από τη Βουλή, νομοθετώντας και συν-ψηφίζοντας τα περισσότερα νομοσχέδια που δυσκολεύουν τη ζωή του εργάτη, του εργαζόμενου, του μικροεπιχειρηματία, διευκολύνοντας και ταυτόχρονα εκπληρώνοντας τις εκάστοτε “παραγγελίες” των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων».

Συνέχισε λέγοντας ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που οι προβλέψεις του για τις πολιτικές εξελίξεις, δυστυχώς, επαληθεύονται. Γιατί κάθε εργαζόμενος από την ίδια του την πείρα διαπιστώνει στην πράξη την σταθερότητα, ανιδιοτέλεια και συνέπεια του Κόμματος μέσα από τους αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα σε σχέση με το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, μιας δημόσιας υγείας που βλέπουμε διαχρονικά να υποβαθμίζεται καθώς νοσοκομεία κλείνουν ή υπολειτουργούν, καταργούνται κλινικές και κλίνες, παραμένουν χιλιάδες θέσεις γιατρών και υγειονομικών κενές ενώ παράλληλα ψηφίζονται νόμοι π.χ. για το Παιδο-ογκολογικό που διευκολύνουν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, γιατί η πολιτική και της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό δικαίωμα μας.

Έχουμε όμως και εμείς τη δική μας επιλογή και σε αυτές τις εκλογές να επισφραγίσουμε την “εμπιστοσύνη” αυτή που έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια στη θέση του κόμματος και στην υγεία και να την μετατρέψουμε σε “ψήφο πολιτικής ενδυνάμωσης”, ενισχύοντας το ΚΚΕ».

Έπειτα απευθύνθηκε σε αυτούς που για πρώτη φορά σκέφτονται να ψηφίσουν το ΚΚΕ λέγοντας: «Το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επιλογή για πρώτη φορά ψήφο στο ΚΚΕ είναι δύσκολη, χρειάζεται σκέψη, προβληματισμό, συζήτηση, μελέτη, είναι όμως μια συνειδητή απόφαση για αγωνιστική στάση ζωής και αναγέννησης της ελπίδας, μια σταθερή και σίγουρη ψήφος. ΚΚΕ ψηφίζεις, ΚΚΕ θα βγει. Θα βρεθούμε ίσως μπροστά σε διλήμματα, κάλπικες υποσχέσεις, πιθανά παραπλανήσεις, ψέματα και απογοητεύσεις (τίποτε δεν γίνεται, δεν αλλάζει), αλλά ένα είναι το σίγουρο, ότι μετά την κάλπη θα νιώθουμε βαθιά ικανοποιημένοι, γιατί ψηφίσαμε κατά συνείδηση, υπεύθυνα και κάναμε το μεγάλο βήμα μπροστά, ανοίγοντας το δρόμο για την ελπίδα και την ανατροπή, για κάτι πολύ όμορφο, φωτεινό… κάτι συγκλονιστικό! Ψηφίζουμε λοιπόν ΚΚΕ έστω και αν δεν συμφωνούμε σε όλα μαζί του για να δυναμώσει η φωνή του, η δική μας φωνή!».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος χαιρέτισε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι ένα δείγμα τι μπορεί να κάνει ο λαός αν αποφασίσει να οργανωθεί και να παλέψει. Ανέδειξε την πραγματική αιτία που δεν είναι άλλη από την πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενώ κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση αυτού του αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χώρο νεολαίας.

Στην συνέχεια ανέδειξε την κοινή μήτρα των προβλημάτων του λαού μας που δεν είναι άλλη από το καπιταλιστικό κέρδος, που στο βωμό του αντιμετωπίζονται μια σειρά ανάγκες του λαού μας όπως η παιδεία, η υγεία ακόμη και η ίδια η ζωή του λαού μας ως κόστος.

Στο τέλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους όλα αυτά τα χρόνια και με βάση αυτό να ενισχύσουν το ΚΚΕ στους αγώνες και με την ψήφο τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...