Δ. Κουτσούμπας: Πάρτε πίσω την τροπολογία – Πολιτική αλητεία αυτό που κάνετε στη ΛΑΡΚΟ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν πρέπει να περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, πάρτε πίσω την τροπολογία-έκτρωμα που προβλέπει ομαδικές απολύσεις, είναι καραμπινάτη πολιτική αλητεία αυτό που κάνετε, θα πρέπει να ντρέπεστε, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Κατήγγειλε την κυβέρνηση πως στα μουλωχτά θέλει να ψηφίσει την τροπολογία και να πετάξει στον δρόμο τους εργαζόμενους για να την παραδώσει στους υποψήφιους αγοραστές «καθαρή». Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν υποκύψει στους εκβιασμούς και ότι ο αγώνας τους είναι πέρα για πέρα δίκαιος, είναι αγώνας για ζωή των ίδιων και των κατοίκων της Λοκρίδας και της Εύβοιας που θα δουν τη γη τους να ρημάζει.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ όταν διεθνώς η τιμή του νικελίου έχει σταθεροποιηθεί σε ιστορικό ρεκόρ. «Δεν ντρέπεστε, δεν έχετε καθόλου τσίπα πάνω σας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «έχετε φτάσει στο τελευταίο σημείο αυτοεξευτελισμού».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να διασφαλιστούν η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και όλες οι θέσεις εργασίας. Όπως είπε, με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ένα σκουριασμένο βαρίδι, αλλά μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, ένας πραγματικός θησαυρός για τη χώρα.

Δείτε ακόμα...