Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει οργανώσεις και συλλόγους των εθελοντών αιμοδοτών

Σε δήλωση του για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:

«Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα φυλής, εθνότητας, θρησκείας και καταγωγής.

Το ΚΚΕ τιμά τους χιλιάδες ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά τους σε αντίξοες συνθήκες, λόγω της ελλιπούς ανάπτυξης και στελέχωσης των δημόσιων κέντρων αιμοδοσίας, οι οποίες επιδεινώθηκαν μέσα στην πανδημία, κυρίως όμως γιατί αυτή η κοινωνική προσφορά πραγματοποιείται σε ένα εχθρικό κοινωνικό – οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι “αξίες” της ατομικότητας και του κέρδους.

Η διάθεση προσφοράς, που παραδοσιακά υπάρχει στον λαό, μπορεί να αποκτήσει ακόμα πιο μαζικό χαρακτήρα, αν με ευθύνη του κράτους συστηματοποιηθεί η προβολή της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας ιδιαίτερα στους νέους και να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με επαρκή στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό.

Το ΚΚΕ έμπρακτα στηρίζει τις οργανώσεις και τους συλλόγους των εθελοντών αιμοδοτών και συμμετέχει με εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του, αλλά και μέσα από τους φορείς του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με συμμετοχή δεκάδων μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα παλεύουμε ώστε το αίμα να αξιοποιείται σαν “πηγή” ζωής και όχι να χύνεται στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Για μια κοινωνία που η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά καθολικό κανόνα. Για αυτό η “μετάγγιση” δύναμης στο ΚΚΕ αποτελεί σήμερα την απάντηση από την πλευρά των λαϊκών αναγκών».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...