Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις των επαγγελματιών της εστίασης για την προστασία του εισοδήματός τους

Συνάντηση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γιώργο Καββαθά , την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022.
Συνάντηση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γιώργο Καββαθά , την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γ. Καββαθά. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος ΕΒΕ.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ενημέρωσε εκτενώς για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης την περίοδο της πανδημίας, ιδιαίτερα οι πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ανέδειξε τις μεγάλες απώλειες στο εισόδημα των επαγγελματιών λόγω των εκτεταμένων περιοριστικών μέτρων, αλλά και τα νέα προβλήματα που εμφανίστηκαν λόγω των ανατιμήσεων στην Ενέργεια, στις πρώτες ύλες, αναδεικνύοντας την ανάγκη επιπρόσθετων μέτρων στήριξης.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων στήριξης προς τους επαγγελματίες και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τη στιγμή που πακτωλός δισεκατομμυρίων κατευθύνεται για τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Επισήμανε ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα», όποτε και αν έρθει, δεν θα ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές, τον οξυμένο ανταγωνισμό και ανέδειξε την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των αυτοαπασχολούμενων στην εστίαση και τους άλλους κλάδους, να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των μισθωτών για όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στον κοινό αντίπαλο.

Επιβεβαίωσε τη στήριξη του ΚΚΕ για μια σειρά άμεσες διεκδικήσεις των επαγγελματιών για την προστασία του εισοδήματός τους, όπως οι αναγκαίες αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, η διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, η κατάργηση των δημοτικών τελών, η πλήρης επιδότηση – κάλυψη των αυξήσεων στην Ενέργεια. Επίσης, την αναγκαιότητα ορισμένων μέτρων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, όπως η επανένταξη στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σε συνέχεια της πρότασης νόμου και των δύο Ερωτήσεων για τον κλάδο της εστίασης που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή, θα συνεχίσει να παίρνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...