Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες να ορθωθεί τοίχος προστασίας των λαϊκών κατοικιών

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την εξής δήλωση για την απόπειρα έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, στου Ζωγράφου: 

«Είμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε εργαζόμενο, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του κι έρχεται αντιμέτωπος με τους ”διαρρήκτες” των τραπεζών, των αρπακτικών funds και των κρατικών μηχανισμών.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων κι απέτρεψαν την έξωση της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού. Το σύνθημα ”τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός” είναι ένα κάλεσμα μάχης και αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα είναι έκφραση της ανάγκης να καταργηθεί όλη αυτή η άθλια νομοθεσία που διαμόρφωσαν βήμα βήμα και υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις και την οποία συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι εκείνη η νομοθεσία που από τη μια παραδίδει τα λαϊκά σπίτια στα “νύχια” των τραπεζών και των funds και από την άλλη ποινικοποιεί και διώκει όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτήν την πολιτική.

Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειές του με τις προτάσεις του και κυρίως με την καθημερινή του δράση, για να ορθωθεί τοίχος προστασίας των λαϊκών κατοικιών και για να ανατραπεί αυτή η πολιτική της αρπαγής και της αδικίας». 

Κινητοποίηση στου Ζωγράφου

Το απόγευμα έγινε στου Ζωγράφου μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην έξωση της Ιωάννας Κολοβού. Εργατικά Σωματεία, γυναίκες, φοιτητές, συνταξιούχοι και μαζικοί φορείς συγκεντρώθηκαν έξω από το διαμέρισμα (πρόκειται για πρώτη κατοικία), εκεί που τα χαράματα δικαστικός επιμελητής και αστυνομία έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της, ώστε να προχωρήσουν στην έξωση.

Η πίεση της κινητοποίησης είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του δικαστικού επιμελητή συνοδεία αστυνομίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...