Δ. Κουτσούμπας: Το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πρέπει να ακουστεί ξανά στους δρόμους του αγώνα

Το σύνθημα που συγκλόνισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις με αφορμή τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πρέπει να ακουστεί ξανά στους δρόμους του αγώνα και να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαιρετίζοντας στη συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Ιωνίας.

Αφού ευχήθηκε «καλή χρονιά, καλή δύναμη, καλή υγεία, αντοχές γιατί τις χρειαζόμαστε», τόνισε ότι έρχεται μια δύσκολη χρονιά, καθώς η κυβέρνηση από την επόμενη μέρα που ανέλαβε την καρέκλα της εξουσίας άνοιξε τα συρτάρια της και έβγαλε νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα που επιβάλλει το νέο υπερμνημόνιο που είναι σε ισχύ από την ΕΚΤ, το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτή τη λυκοφωλιά που λέγεται ΕΕ, και συνεχώς συμπιέζει το λαό εισόδημα, αντί αυτό να αυξάνεται όπως είναι η ανάγκη των καιρών για να επιβιώσει η λαϊκή οικογένεια.

Ο Δ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα γιατί «έχουμε μπροστά μας σκληρούς, μεγάλους αγώνες», ενώ ξεκαθάρισε ότι «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, όλοι βάζουν το λιθαράκι τους για να αλλάξει ο συσχετισμός, να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία». Και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά στους αγώνες και τις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού, θα συνεχίσει να πιέζει και να καταθέτει προτάσεις για αύξηση του λαϊκού εισοδήματος, για μέτρα ανακούφισης του λαού».

Από την πλευρά του ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, σημείωσε στον χαιρετισμό του ότι «προχωράμε με πίστη ότι όλοι οι λαοί του κόσμου μπορούν να βγουν πιο μαχητικά στο προσκήνιο των γεγονότων».

Και πρόσθεσε ότι «απέναντι στη φρίκη, στην απανθρωπιά του καπιταλισμού, που είχε στο DNA του τη φτώχεια, τους πολέμους, την ανισότητα, την δυστυχία, την προσφυγιά, μπορούμε να ορθώσουμε την λαϊκή πάλη, για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...