Δ. Κουτσούμπας: Το βλέμμα μας να είναι στραμμένο στο αύριο με δυνατό τον λαό

Κουτσούμπας

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 έδωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το πρωί της Δευτέρας. Σ’ αυτήν τόνισε ότι ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου, το βλέμμα μας να είναι στραμμένο στο αύριο ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον βγάζοντας συμπεράσματα. Σημείωσε ότι η πανδημία δεν αποτελεί την αιτία αλλά τον καταλύτη για τις αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των λαών.

Έκανε ειδική μνεία στους υγειονομικούς και την μάχη που δίνουν. Παράλληλα τόνισε την αποσιώπηση της κρατικής ευθύνης πίσω από την συνεχή ανάδειξη αποκλειστικά της ατομικής αναφέροντας τις κυβερνητικές ευθύνες για τις ελλείψεις στην Υγεία. Στα εργασιακά γίνεται λόγος για την εντεινόμενη επίθεση στους εργαζομένους, με απολύσεις, καθυστερήσεις καταβολής και μείωση μισθών, αναστολή συμβάσεων, εντατικοποίηση της εργασίας.

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σχολίασε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα έχει μεγάλες επιπτώσεις λόγω της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και ότι αντικειμενικά η κυβέρνηση θα πρέπει να πει αν προτίθεται να βάλει τη χώρα σε νέα μνημόνια. Ολοκληρώνοντας κατέληξε ότι χρειάζεται συνολική αλλαγή ρότας για να μην πληρώσει ο λαός ξανά, άρα να μην ακολουθήσει την πεπατημένη που μας έφερε εδώ.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Δείτε ακόμα...