Δ. Μανωλάκου: Να φορολογηθούν οι εφοπλιστές και οι τράπεζες και τα χρήματα να πάνε για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για το ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση να φορολογήσει αυτούς που έχουν λεφτά και να σταματήσει να τους φοροαπαλάσσει, όπως κάνει στους εφοπλιστές και στις τράπεζες τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Επεσήμανε ότι από το 2012 οι τράπεζες έχουν τρελά κέρδη, δεν πληρώνουν φόρους και τα κέρδη τους μέχρι το 2023 υπολογίζονται στα 13 δισ. «Φανταστείτε αυτά τα χρήματα να πηγαίναν στις ανάγκες του λαού και να μην είχαμε τις χθεσινές πλημμύρες ή να πηγαίναν σε αντιπλημμυρικά έργα ή σε σχολεία ή σε νοσοκομεία» πρόσθεσε.

Η Δ. Μανωλάκου σημείωσε ότι η ακρίβεια είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης και των προηγούμενων, γιατί ανάμεσα σε άλλα «δεδομένα» της αντιλαϊκής πολιτικής, επιλέγουν να προσανατολίσουν τους πόρους σε εξοπλιστικά προγράμματα για τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...