Δ. Μανωλάκου: «Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με μεγάλους κινδύνους για το λαό και τη χώρα»

διαμάντω μανωλάκου

Με την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, «βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, θα υπάρχουν κίνδυνοι για τον λαό και τη χώρα από το άλλο ιμπεριαλιστικό κέντρο (σ.σ. τη Ρωσία) και τρίτο θα τα χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός», επεσήμανε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο «Action 24».

Σημείωσε πως στις ασκήσεις της, η Ρωσία βάζει στο στόχαστρο την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, «από εκεί που προέρχονται και τροφοδοτούνται οπλικά συστήματα εναντίον της» και πρόσθεσε ότι μπαίνει ζήτημα αποδυνάμωσης της άμυνας της χώρας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, «ειδικά αυτή την περίοδο», όπου η Τουρκία βάζει θέματα κυριαρχίας στο Αιγαίο. «Δε φτάνει η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, η φορολεηλασία, ότι δε μπορεί να ζήσει μεγάλο ποσοστό του λαού μας, αλλά θα επωμιστούμε και για τα επόμενα χρόνια εξοπλιστικά που δεν είναι για την άμυνα μας αλλά για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες», είπε, συμπληρώνοντας πως το ΝΑΤΟ «χαϊδεύει την πλάτη» της Τουρκίας.

Κάλεσε επίσης το λαό, στις εκλογές να «σκεφτεί ποιος ήταν μαζί του για να μη χάσει το μεροκάματό του, για να μην απολυθεί κανείς, να μην κοπεί κανένα ρεύμα, για να υπάρχει πραγματική ανακούφιση και ποιος ήταν αυτός που του έφερε τα μνημόνια και τους νόμους τους που ισχύουν μέχρι τώρα, ποιος έκοψε μισθούς, συντάξεις, 13ο και 14ο μισθό».

«Αποφασιστικά, όποτε και να γίνουν οι εκλογές, να γυρίσουν σε αυτά τα κόμματα την πλάτη και να ενισχύσουν το ΚΚΕ σαν τη μοναδική ελπίδα σήμερα», ανέφερε. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...