Daily Mail: Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι θα αποδείξει απάτη σε αριθμό πολιτειών

Βρετανικός Τύπος
Βρετανικός Τύπος

Daily Mail: Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι θα αποδείξει απάτη σε αριθμό πολιτειών αλλά δεν έχει δώσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο και δεν έχει προβεί σε αγωγή, αν και ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell κάλυψε τον Trump ισχυριζόμενος ότι είναι μέσα στα δικαιώματά του. Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter για την Πενσυλβάνια, τη Νεβάδα, τη Γεωργία και το Ουισκόνσιν το απόγευμα της Δευτέρας, λέγοντας ότι στη Νεβάδα υπήρχε μια «δεξαμενή ψεύτικων ψήφων». Επίσης για τη Γεωργία είπε θα είναι μια μεγάλη νίκη για την προεδρία, όπως ήταν η νύχτα των εκλογών! «Η Πενσυλβάνια μας εμπόδισε να παρακολουθήσουμε μεγάλο μέρος της ψηφοφορίας. Αδιανόητο και παράνομο σε αυτήν τη χώρα», έγραψε επίσης ο Τραμπ. «Η Νεβάδα αποδεικνύεται ότι είναι ένας λάκκος ψεύτικων ψήφων».

Για κανέναν από τους ισχυρισμούς του δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία. Ο McConnell δεν έχει ακόμη ανακηρύξει τον Μπάιντεν νικητή και προέτρεψε σε άλλους Ρεπουμπλικάνους να κάνουν το ίδιο. «Προφανώς, καμιά πολιτεία δεν έχει πιστοποιήσει ακόμη τα εκλογικά της αποτελέσματα. Έχουμε τουλάχιστον μία ή δύο πολιτείες που βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο για επανεκτίμηση. Και είναι 100 τοις εκατό στα δικαιώματα του προέδρου να εξετάσει ισχυρισμούς για παρατυπίες και να σταθμίσει τις νομικές του επιλογές», δήλωσε.

Τραμπ-ΗΠΑ

Daily Mail: Η Ρωσία αναφέρει ότι το εμβόλιο για τον Covid-19 είναι επίσης 90% αποτελεσματικό

Η ανακοίνωση έγινε μία ώρα μετά την Pfizer με πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο. Το Sputnik V jab της Μόσχας εγκρίθηκε τον Αύγουστο πριν ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις των δοκιμών, προκαλώντας κριτική από επιστήμονες ενώ οι σημερινές ειδήσεις από την Pfizer θεωρούνται ευρέως ως το πρώτο ισχυρό σημάδι αποτελεσματικού εμβολίου. Οι χρηματιστηριακές αγορές αντέδρασαν θετικά στις σημερινές ειδήσεις, ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισαν και οι δύο την ανακάλυψη. Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι το δικό του προϊόν ήταν εξίσου αποτελεσματικό, αναφέροντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από εμβολιασμούς. «Είμαστε υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου Sputnik V μεταξύ των πολιτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού», δήλωσε η Oksana Drapkina, επικεφαλής του επίσημου ερευνητικού ινστιτούτου. «Με βάση τις παρατηρήσεις μας, είναι πάνω από 90 %.  Η εμφάνιση ενός άλλου αποτελεσματικού εμβολίου είναι καλό νέο για όλους», δήλωσε.

Daily Mail: Η κατάσταση στην Ιταλία είναι «σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου» και απαιτείται ένα νέο εθνικό κλείδωμα

Αυτό προειδοποιεί ο ειδικός στον τομέα της υγείας Massimo Galli για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου δεύτερου κύματος. Η Ιταλία κατέγραψε 32.616 νέα κρούσματα κοροναϊού την Κυριακή και 331 ακόμη θανάτους, ενώ η υγειονομική υπηρεσία είναι υπό πίεση, με ορισμένους ασθενείς να υποβάλλονται σε θεραπεία ακόμη και στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο για να αποφύγει ένα πλήρες οικονομικό κλείσιμο. «Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Massimo στην τηλεόραση RAI τη Δευτέρα. «Οι άλλες ασθένειες έχουν μείνει στην άκρη, επειδή υπάρχει ο ιός και πρέπει να οργανωθούμε. Αλλιώς η πανδημία θα καταλήξει να κάνει ζημιά που θα υπερβεί τον πολύ θλιβερό αριθμό θανάτων», πρόσθεσε.


The Guardian: Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε τη σύσταση του ειδικού συμβουλίου

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε τη σύσταση του ειδικού συμβουλίου για τον κορονοϊό. Μιλώντας στο Ντέλαγουερ σήμερα, ο Μπάιντεν υποδέχτηκε πολύ θετικά τα νέα της Pfizer, αλλά προειδοποίησε ότι οι επόμενοι μήνες θα εξακολουθήσουν να είναι πολύ δύσκολοι για τη χώρα. «Ακόμα αντιμετωπίζουμε έναν πολύ σκοτεινό χειμώνα», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος. «Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι ακόμα τεράστια και αυξάνεται». Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε ότι θα μεσολαβήσουν «πολλοί μήνες» πριν το εμβόλιο διατεθεί ευρέως, σημειώνοντας ότι άλλοι 200.000 Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν από κορονοϊό τους μέσα σε αυτούς. Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία της ειδικής ομάδας νωρίτερα σήμερα. Επίσης ανέφερε ότι η εμπειρογνωμοσύνη της ομάδας θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την πανδημία όταν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. «Αυτή η ομάδα θα παρέχει συμβουλές για λεπτομερή σχέδια που βασίζονται στην επιστήμη».

The Guardian: Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή στην Πενσιλβανία τη Δευτέρα

Η θεωρία της νέας υπόθεσης, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, είναι ότι οι ψηφοφόροι αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά ανάλογα με το εάν ψήφισαν ταχυδρομικώς ή φυσικά. Η εκστρατεία λέει ότι ενώ αυτοπροσώπως οι ψηφοφόροι έπρεπε να κάνουν πολλές διαδικασίες για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των εκλογών, αυτά δεν έγιναν σε αυτούς που ψήφισαν μέσω ταχυδρομείου. Ισχυρίστηκε ότι οι ψηφοφορίες καταμετρήθηκαν στη Φιλαδέλφεια και στην κομητεία Allegheny, δημοκρατικά οχυρά, χωρίς παρατηρητές, ισχυρισμός που έχει ήδη καταρριφθεί. Οι δικαστές στην πολιτεία εξέτασαν σκεπτικιστικά όλα αυτά. Η ομάδα Trump θέλει μια δικαστική απόφαση που να εμποδίζει την πολιτεία να πιστοποιήσει τα αποτελέσματα των εκλογών και να καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια στα οποία δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία.


Greek City Times: Ο Μπάιντεν το 1978 σε συνέντευξή του είχε πει ότι οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Τουρκία δεν ήταν «σημαντικές»

Ο Μπάιντεν το 1978 σε συνέντευξή του είχε πει ότι οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Τουρκία δεν ήταν «σημαντικές». Ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντιτάχθηκε στις τουρκικές πολιτικές ήδη από το 1978, σύμφωνα με ένα πρόσφατα άρθρο τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο το 1978, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι οι τουρκικές πολιτικές ήταν σε σύγκρουση με τις αρχές του ΝΑΤΟ και ήταν ένα σημαντικό θέμα για αυτόν. Η φημολογία αυξάνεται σήμερα ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποσύρουν τα πυρηνικά τους όπλα από την αεροπορική βάση İncirlik στη νοτιοανατολική Τουρκία. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στον İncirlik», δήλωσε ο Ρον Τζόνσον, γερουσιαστής των ΗΠΑ που προεδρεύει της υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για την Ευρώπη. «Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε και το χειρότερο». Η βάση του İncirlik υπήρξε μια από τις σημαντικότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις για το ΝΑΤΟ, καθώς είναι το πιο κοντινό σημείο που η Ατλαντική οργάνωση μπορεί να φτάσει στη Μέση Ανατολή. Τα σχόλια του Μπάιντεν για τη βάση İncirlik έγιναν 42 χρόνια πριν, το οποίο φυσικά ήταν μια διαφορετική εποχή.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ahimbrahim Kalın, δήλωσε στις 16 Αυγούστου: «Η ανάλυση της Τουρκίας από τον Joe Biden βασίζεται σε καθαρή άγνοια, αλαζονεία και υποκρισία. Οι ημέρες που διέταζαν την Τουρκία έχουν τελειώσει. Αλλά αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι μπορείτε να δοκιμάσετε, θα πληρώσετε το τίμημα». Στις 25 Σεπτεμβρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε «η άνοδος της Δημοκρατικής Nancy Pelosi στην προεδρία του Σώματος είναι αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό για την αμερικανική δημοκρατία, δεδομένης της κατάφωρης άγνοιας της. Θα μάθετε να σέβεστε τη βούληση του τουρκικού λαού». Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ο Çavuşoğlu είχε τελείως άλλη άποψη όταν έγινε πιο καθαρό ότι ο Μπάιντεν θα κέρδιζε τις εκλογές, λέγοντας «Ανεξάρτητα από το ποιος υποψήφιος θα αναλάβει το αξίωμα στις ΗΠΑ, θα ακολουθήσουμε μια ειλικρινή προσέγγιση για τη βελτίωση των σχέσεών μας».

Greek City Times: Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Pashinyan υπέγραψε κοινή δήλωση με τον πρόεδρο της Ρωσίας και το Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου στο Artsakh

Οι Ρώσοι ειρηνευτές ανέφεραν ότι θα συναντηθούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο πλαίσιο της τριμερούς συμφωνίας που υπεγράφη από τη Μόσχα, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Στην ειρηνευτική ομάδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι και των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Pashinyan ανακοίνωσε επίσημα ότι υπέγραψε δήλωση με τους προέδρους του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου στο Artsakh. «Αγαπητοί συμπατριώτες, αδελφές και αδελφοί. Έχω πάρει μια δύσκολη, εξαιρετικά δύσκολη απόφαση για τον εαυτό μου και για όλους μας. Έχω υπογράψει δήλωση με τους Προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου του Καραμπάχ στις 01:00. Το κείμενο της δήλωσης που έχει ήδη δημοσιευτεί είναι απερίγραπτα οδυνηρό για μένα προσωπικά και για τους ανθρώπους μας. Πήρα αυτήν την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας σε βάθος ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της αξιολόγησης των ανθρώπων που γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση. Βασίζεται επίσης στην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή λύση για την τρέχουσα κατάσταση. Θα δώσω ένα λεπτομερές μήνυμα για όλα αυτά τις επόμενες ημέρες.

Αυτό δεν είναι νίκη.

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τους εαυτούς μας ως ηττημένους και αυτό θα πρέπει να είναι η αρχή της εθνικής ενοποίησης και αναγέννησης. Πρέπει να μελετήσουμε τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας προκειμένου να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Γονατίζω ενώπιον όλων των μαρτύρων μας. Υποκλίνομαι σε όλους τους στρατιώτες μας, αξιωματικούς, στρατηγούς, εθελοντές που υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την πατρίδα με τη ζωή τους. Έσωσαν ανιδιοτελώς τους Αρμένιους του Artsakh. Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Και θα κερδίσουμε. Ζήτω η Αρμενία! Ζήτω το Artsakh!»

Ο Αρμένιος Πρωθυπουργός ενημερώνεται στο Υπουργείο Άμυνας
Ο Αρμένιος Πρωθυπουργός ενημερώνεται στο Υπουργείο Άμυνας
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...