Daily Mail: Πάνω από 50 εκατομμύρια μολύνσεις Covid-19 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως

EUROKINISSI

Daily Mail

Πάνω από 50 εκατομμύρια μολύνσεις Covid-19 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, με 1,25 εκατομμύρια θανάτους.

Η Ευρώπη αντιπροσώπευε περισσότερες από τις μισές από τις 3,8 εκατομμύρια νέες μολύνσεις την τελευταία εβδομάδα, με τεράστιες αυξήσεις σε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, όπου σημειώθηκαν 373.000 μολύνσεις σε επτά ημέρες.

Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων πέρασε τα 1,25 εκατομμύρια την Κυριακή με 50.000 τις τελευταίες επτά ημέρες.

Το παγκόσμιο σύνολο κρουσμάτων έχει περάσει τα 50 εκατομμύρια, με την Ευρώπη για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της πανδημίας. Ο αριθμός παγκοσμίως έχει διπλασιαστεί στα 50 εκατομμύρια μέσα σε διάστημα δέκα εβδομάδων αφότου η Ευρώπη υπέστη μια νέα αναζωπύρωση που την ανάγκασε να επιστρέψει στο κλείδωμα.Οι ημερήσιοι θάνατοι έχουν αυξηθεί ξανά στις εκατοντάδες στη Βρετανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίοι έχουν συσσωρεύσει ρεκόρ αριθμού μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες.Περισσότεροι από 157.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στη Βρετανία την τελευταία εβδομάδα, ενώ 2.300 έχουν πεθάνει και 10.400 εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Η Βρετανία και η Γαλλία επέστρεψαν σε εθνικό κλείδωμα. Οι οικονομικές προβλέψεις της Γαλλίας επιδεινώθηκαν σήμερα καθώς η κεντρική τράπεζα προέβλεπε πτώση 9-10% του ΑΕΠ, μεγαλύτερη πτώση από ό, τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως. Η τράπεζα υπολόγισε ότι το νέο κλείδωμα θα κοστίσει στην οικονομία της χώρας το 12% του ΑΕΠ. Στο μεταξύ, ορισμένες χώρες στην Ανατολική Ευρώπη που διέφυγαν σχετικά ελαφρώς το πρώτο κύμα βλέπουν τώρα υψηλότερα καθημερινά ποσοστά θανάτου από ποτέ.

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει δει 1.430 νέους θανάτους μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες, περισσότερο από ό,τι υπέφερε κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πρώτου κύματος την άνοιξη.

Η Ρωσία προσθέτει τώρα περισσότερους από 300 θανάτους την ημέρα αφού έφτασε τον μέσο όρο κάτω από τους 100 μόλις τον Σεπτέμβριο, ενώ οι περιπτώσεις πλησιάζουν τα δύο εκατομμύρια. Το σωρευτικό σύνολο των 11,6 εκατομμυρίων περιπτώσεων στην Ευρώπη είναι ακριβώς πίσω από τα 11,7 εκατομμύρια της Βόρειας Αμερικής, ενώ η Ασία έχει τα περισσότερα με μόλις κάτω από 14,3 εκατομμύρια.

Οι ΗΠΑ πλησιάζουν τώρα 10 εκατομμύρια περιπτώσεις μετά τη χειρότερη αύξηση των λοιμώξεων μέχρι στιγμής και ο αριθμός των θανάτων τους είναι πάνω από 236.000, ενώ έχουν τώρα περισσότερες από 100.000 νέες μολύνσεις την ημέρα, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden προετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.Μετά την εκδήλωση της πανδημίας στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους, ο κόσμος έφτασε ένα εκατομμύριο κρούσματα στις αρχές Απριλίου, δέκα εκατομμύρια στα τέλη Ιουνίου και 25 εκατομμύρια στα τέλη Αυγούστου.Σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων είναι συχνά πάνω από 500.000 την ημέρα, αφού πρώτα έφτασε το ορόσημο των 400.000 την ημέρα τον Οκτώβριο.

Metro

Ο Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει στο έθνος σε συνέντευξη τύπου στις 17:00. Ο Μπόρις Τζόνσον θα ενημερώσει σχετικά με το συνεχιζόμενο κλείδωμα σε συνέντευξη τύπου στις 5μμ, ανακοίνωσε η Downing Street. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα πει ο πρωθυπουργός στο έθνος, αλλά έρχεται καθώς η Αγγλία πλησιάζει στο τέλος μιας εβδομάδας υπό εθνικούς περιορισμούς, οι οποίοι αναμένεται να λήξουν στις 2 Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, η Ουαλία ολοκλήρωσε το «κλείσιμο» μετά από 17 ημέρες.  Ωστόσο, υπάρχει κάποια νευρικότητα από ορισμένα μέρη σχετικά με την έξοδο από το σύντομο, απότομο κλείσιμο, με τους θανάτους του Covid-19 και τις περιπτώσεις να παραμένουν πεισματικά υψηλές. Οι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι οι αριθμοί ήταν απίθανο να μειωθούν, δεδομένου ότι πολλές από τις τρέχουσες νέες περιπτώσεις και θάνατοι είναι αποτέλεσμα μετάδοσης από εβδομάδες πριν και δεν υπάρχει ακόμη θετική επίδραση.

Greek City Times

Χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος  Δένδιας μίλησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlüt Çavuşoğlu. Σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις «προϋποθέσεις που θα τους επέτρεπαν να συναντηθούν ξανά στο εγγύς μέλλον». Σημειώνεται ότι η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών ήταν στις 30 Οκτωβρίου μετά τον ισχυρό σεισμό που κατέστρεψε τη Σάμο και τη Σμύρνη. Οι δυο τους συναντήθηκαν επίσης τον περασμένο μήνα στο περιθώριο του GLOBSEC Bratislava Global Security Forum. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε «αρκετά θετική», με τον Δένδιανα χαμογελά συχνά. Ωστόσο, για όλα τα χαμόγελα και τη “σχεδόν χαρούμενη” φύση της συνάντησης, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις με τον Çavuşoğlu να εκτοξεύει την τουρκική προπαγάνδα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο Φόρουμ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Δένδια. Κατά την παρουσίασή του στο Φόρουμ Ασφαλείας στη Μπρατισλάβα, ο Çavuşoğlu παρουσίασε τρεις χάρτες. Ο πρώτος ήταν ο διάσημος χάρτης της Σεβίλλης. Ο δεύτερος ήταν ένας χάρτης με ελληνικές και τουρκικές σημαίες που σύμφωνα με τον Çavuşoğlu έδειχνε τις λεγόμενες μινιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας στην περιοχή. Ο τρίτος χάρτης είναι αυτός του Καστελόριζο που είπε ο Çavuşoğlu είναι ένα νησί μόλις 2 χλμ. από τις ακτές της Τουρκίας και διεκδικεί 40.000 km2 υφαλοκρηπίδας.

The Sun

Ο Πούτιν αρνήθηκε να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν για τον νίκη του έναντι του Ντόναλντ Τραμπ επειδή υπάρχουν «ακόμη νομικές διαδικασίες που πρέπει να ξεπεραστούν». Το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι θα περιμένει τα πλήρη επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών προτού σχολιάσει το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, αξιωματούχοι του Πούτιν πρόσθεσαν ότι είχαν σημειώσει την πρόσφατη ανακοίνωση του Τραμπ σχετικά με τους ισχυρισμούς του για «κλεμμένες εκλογές». Κατά τη διάρκεια της μεγάλης ημέρας, ο Πούτιν φάνηκε να αντισταθμίζει τα στοιχήματά του παραφρονώντας στην αντι-ρωσική ρητορική του Μπάιντεν, χαιρετίζοντας όμως τα σχόλιά του σχετικά με τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων. Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα το πρωί, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα έκρινε καλύτερα να περιμένει πριν συγχαρεί το νέο πρόεδρο. “Πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμο να περιμένουμε την επίσημη καταμέτρηση των ψήφων”, δήλωσε ο Πεσκόφ. Ερωτηθείς γιατί το 2016 ο Πούτιν είχε συγχαρεί τον Τραμπ αμέσως μετά την νίκη του έναντι της Χίλαρι Κλίντον, ο Πέσκοφ απάντησε ότι υπήρχε μια προφανής διαφορά. “Μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν ορισμένες νομικές διαδικασίες που έχουν ανακοινωθεί από τον πρόεδρο”, δήλωσε ο Πεσκόφ. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρούμε σκόπιμο να περιμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση”. Σημείωσε ότι ο Πούτιν έχει ήδη πει ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε ηγέτη των ΗΠΑ και ότι η Ρωσία ήλπιζε ότι θα μπορούσε να καθιερώσει διάλογο με μια νέα κυβέρνηση. “Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει πει επανειλημμένα ότι θα δείξει σεβασμό για όποια επιλογή κάνει ο αμερικανικός λαός”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...