Δανία: Αρχίζουν ξανά οι εργασίες κατασκευής του «NORD STREAM 2»

Ο Δανέζικος Οργανισμός Ενέργειας ενέκρινε ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού «Nord Stream 2» και ως εκ τούτου οι εργασίες κατασκευής στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δανίας θα συνεχιστούν από τις 15 Ιανουαρίου. Η τοποθέτηση των σωληνώσεων στα δανέζικα ύδατα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ στόχος της ρωσικής εταιρείας και των ευρωπαϊκών ομίλων που συγχρηματοδοτούν το έργο είναι ο αγωγός να αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 2021, με έναν χρόνο καθυστέρηση, εξαιτίας των περσινών αμερικανικών κυρώσεων.

Οι εργασίες για την κατασκευή τμήματος 2,6 χλμ. του αγωγού στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Γερμανίας ολοκληρώθηκαν στα τέλη Δεκέμβρη.

Ο αγωγός «Nord Stream 2» περιλαμβάνει την κατασκευή δύο σειρών αγωγών με συνολική χωρητικότητα 55 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, από τις ακτές της Ρωσίας, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, έως τη Γερμανία.

Μέχρι σήμερα, το 94% του «Nord Stream 2» έχει ολοκληρωθεί. Η κατασκευή του είχε ανασταλεί στα τέλη του 2019 όταν η ελβετική εταιρεία τοποθέτησης σωλήνων «Allseas» σταμάτησε τις εργασίες λόγω κυρώσεων που της επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...