Δανία: Έξι συλλήψεις υπόπτων ως μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»

Ισλαμικό κράτος - ISIS

Έξι άνδρες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Δανία, ως ύποπτοι για ένταξη στην τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», ή για οικονομική υποστήριξή της, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί, έχουν ηλικία μεταξύ 27 και 35 ετών, ανακοίνωσε η αστυνομία στην ‘Εστιλαντ, στα δυτικά. Δύο μεταξύ αυτών συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη και οι άλλοι τέσσερις στην περιφέρεια της πόλης ‘Ορχους (δυτικά), της δεύτερης μεγαλύτερης της Δανίας.

«Δύο από τους συλληφθέντες, ένας 29χρονος άνδρας από την περιφέρεια της ‘Ορχους και ένας 30χρονος άνδρας που διαμένει στην Κοπεγχάγη, είναι ύποπτοι για παραβίαση του Ποινικού Κώδικα (…) γιατί ταξίδεψαν στη Συρία το καλοκαίρι του 2014, όπου στρατολογήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», διευκρίνισε η αστυνομία. Ο 29χρονος είναι επίσης ύποπτος ότι προσπάθησε να επιστρέψει στη Συρία την άνοιξη του 2015.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας, τουλάχιστον 160 άτομα εγκατέλειψαν τη Δανία για να πολεμήσουν στη Συρία ή το Ιράκ. Περίπου το ένα τρίτο αυτών πέθανε στην περιοχή της σύγκρουσης, 32 βρίσκονται ακόμα εκεί και σχεδόν οι μισοί, είτε επέστρεψαν στη Δανία, ή εγκαταστάθηκαν σε άλλη χώρα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...