Δανία: Οι αρχές «συνέλαβαν» ρωσικό ερευνητικό πλοίο

Πηγή: wikipedia.org

Οι αρχές της Δανίας κρατούν ένα ρωσικό ερευνητικό σκάφος και κατέσχεσαν τα έγγραφά του, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία της Ρωσίας στην Κοπεγχάγη. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο την πρεσβεία μετέδωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν 61 άτομα.

Η πρεσβεία ανακοίνωσε ότι το σκάφος, το «Akademik Ioffe» (Ακαδημαϊκός Γιόφφε) του Ινστιτούτου Ωκεανολογίας Σιρσόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, «συνελήφθη» την 1η Νοεμβρίου ενώ ανεφοδιαζόταν με καύσιμα στο λιμάνι του Σκάγκεν (Skagen). Στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας διευκρινίζεται ότι η σύλληψη του σκάφους «Akademik Ioffe» έγινε έπειτα από αγωγή τρίτου μέρους που σχετίζεται με προηγούμενες δραστηριότητες του σκάφους.

Η ρωσική πρεσβεία διαβίβασε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων, βάσει των οποίων έγινε η κράτηση του σκάφους. Η ρωσική διπλωματική αποστολή βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας, αναφέρει η ρωσική πρεσβεία.

Το σκάφος έφερε ρωσική σημαία, ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία και χρησιμοποιούνταν από το Ινστιτούτο Ωκεανολογίας Σιρσόφ για επιστημονικούς σκοπούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας.

Το πολεμικό ναυτικό και το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για να προβούν σε σχετικό σχόλιο επί του θέματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...