Δασαρχεία Πάρνηθας και Αιγάλεω: Δεν διαθέτουν ούτε ένα δασεργάτη για περίπου 1.000.000 στρέμματα δάσους!

Αποκαλυπτικό των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι τα Δασαρχεία Πάρνηθας και Αιγάλεω, που έχουν στην ευθύνη τους σχεδόν 1.000.000 στρέμματα δάσους, δεν διαθέτουν στη δύναμή τους ούτε έναν δασεργάτη!

Η γύμνια της δασοπροστασίας στην Αττική με τραγικά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα στο όρος Πατέρας, λίγες μέρες πριν στην Πάρνηθα.

Στην περιοχή που καίγεται επί μέρες στο όρος Πατέρας δεν υπάρχει Δασαρχείο αλλά ένα παράρτημα στην Ελευσίνα που υπάγεται στο Δασαρχείο Αιγάλεω, το οποίο ωστόσο δεν έχει κανένα δασεργάτη. Διαθέτει μόλις 28 υπάλληλους για όλες τις υπηρεσίες, ενώ στην αρμοδιότητά του έχει 600.000 στρέμματα δασικής έκτασης σε μια τεράστια περιοχή από το Ποικίλο όρος ως τον Κιθαιρώνα και το όρος Πατέρας.

Χωρίς δασεργάτη είναι και το Δασαρχείο Πάρνηθας. Με μόλις με 20 υπάλληλους για όλες τις υπηρεσίες, έχει υπό την ευθύνη του μια περιοχή που έχει κατ επανάληψη έχει βρεθεί στο επίκεντρο καταστροφικών πυρκαγιών. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής επιλογής των αστικών κυβερνήσεων να υποβαθμίσουν τα Δασαρχεία και συνεπώς την ολοκληρωμένης διαχείριση και προστασία των δασών.  

Δείτε ακόμα...