“Δεν αστυνομεύουμε τις δραστηριότητες των πολιτών”

Σήμα Ελληνική Αστυνομία
Πηγή: Eurokinissi

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωση του που αναρτήθηκε στο You Tube, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δήλωση του κ. Χρονόπουλου έρχεται ως απάντηση σε αναφορές που έγιναν το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, από συνδικαλιστή και συγκεκριμένα τον γγ του Σωματείου των Ειδικών φρουρών Αττικής, ο οποίος είπε ότι το Σαββατοκύριακο η Αστυνομία θα κάνει περιπολίες στις παραλίες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Απ’ τη μία έχουμε τους διάφορους “συνδικαλιστές” αστυνομικούς που έχουν πλέον…δική τους καρέκλα στα τηλεοπτικά πάνελ. Οι οποίοι αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα των συναδέλφων τους και να οργανώσουν τον αγώνα για την διεκδίκησή τους παίζουν ουσιαστικά το ρόλο εκπροσώπου τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απ’ την άλλη έχουμε τον πραγματικό εκπρόσωπο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που εμφανίζεται “τσακωμένος” με την πραγματικότητα και την αλήθεια, για λογαριασμό της Κυβέρνησης. Δεν είδε ο κ. Χρονόπουλος τις δυνάμεις των ΜΑΤ στις πλατείες; Εκεί τα ΜΑΤ κυνηγούσαν το οργανωμένο έγκλημα;

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χρονόπουλου αναφέρει:

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Στη φάση αυτή κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία. Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα, τηρούν υποδειγματική στάση.

Η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Για τον κορoνοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».

Δείτε ακόμα...