Δεν είμαστε κόστος, είμαστε το μέλλον!

Πηγή: Eurokinissi

Στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Πέμπτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι μαθητές απαντούν στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και διδάσκουν αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα. Με ωριμότητα και με την απαράμιλλη δυναμική των νιάτων τους, εκτελούν το ύψιστο καθήκον κάθε ανθρώπου, που είναι να αγωνίζεται για το δικαίωμα τους στη ζωή και τη μόρφωση.

Στα συνθήματα που φώναξαν, κρατήθηκε ζωντανό το όραμα και η ελπίδα για τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή την οικονομική τους κατάσταση.

«Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά»

Αυτή ήταν η απάντηση στα νέα μέτρα που εξήγγειλε η υπουργός εκβιάζοντας τους μαθητές για μαθήματα το Σάββατο και τις αργίες. Αυτή ήταν η απάντηση στις πιέσεις που ασκούνται στους διευθυντές, οι οποίοι με ευθύνη τους πρέπει άμεσα να εφαρμόσουν την τηλεκπαίδευση. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η τηλεκπαίδευση ακόμη παραμένει νομικά στον αέρα, καθώς το υπουργείο δεν έχει προβεί σε ενέργειες, παρά τις συστάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά τις παρατυπίες που παρατηρηθήκαν κατά την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης την περασμένη άνοιξη. Αυτή ήταν η απάντηση στις απειλές για απουσίες σε όσους παρεμποδίζουν την «εκπαιδευτική» αυτή διαδικασία. Έτσι «δημοκρατικά» το υπουργείο «αποφασίζει και διατάσσει».

Οι ενέργειές τους στοχεύουν στην κατασυκοφάντηση και την καταστολή κάθε κινήματος που αντιδρά στην πολιτική τους. Χρησιμοποιούν τα καλοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης, τους γνωστούς κουκουλοφόρους παρακρατικούς αλλά και ότι πιο σάπιο υπάρχει στην κοινωνία (φασιστοειδή, λούμπεν αρνητές της μάσκας, κομματικά φερέφωνα, αλλά και αποτυχημένους πρώην υπουργούς, Διαμαντοπούλου και Κοντογιαννόπουλο) για να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον μαθητικό αγώνα. Χρησιμοποιούν τα ματ, τους δήθεν αγανακτισμένους γονείς και πολίτες για τη βίαιη καταστολή των αγώνων. Αυτό έκαναν στην τελευταία πορεία των νοσοκομειακών γιατρών.

Από τον υποκριτικό θαυμασμό προς τους «ήρωες» γιατρούς που άξιζαν χειροκρότημα στα μπαλκόνια φτάσαμε να τους ξυλοφορτώνει η αστυνομία όταν τολμούν να διεκδικούν τα αυτονόητα για τη θωράκιση των νοσοκομείων απέναντι στην πανδημία. Αυτό θέλουν να κάνουν και στο μαθητικό κίνημα. Τη μάσκα που τους φόρτωσαν ως υπερόπλο θέλουν να την κάνουν φίμωτρο και να φιμώσουν κάθε φωνή που ξεμπροστιάζει τη γύμνια τους, την αναλγησία τους, την ανικανότητά τους και την συνειδητή άρνησή τους να χρηματοδοτήσουν κάθε κοινωνικό αγαθό, όπως η υγεία και η παιδεία.

Όμως, μην τους φοβάσαι, στο φόβο μας ποντάρουν.

Ρούλα Καραγιάννη

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...