Δεν μειώνεται η ενεργειακή φτώχεια εάν δεν αντιμετωπιστεί η αιτία της, η «πράσινη μετάβαση»

«Σήμερα παρακολουθήσαμε μια άσφαιρη και άγονη αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος αναφερόμενος στηΝ συζήτηση στη Βουλή για την «κοινωνική πολιτική».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως η αντιπαράθεση τους οξύνεται γιατί θέλουν να κρύψουν ότι είναι συνυπεύθυνοι για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία. «Οξύνουν όλο και περισσότερη την αντιπαράθεση, για να μπορέσουν να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκεια εντός των τειχών του συστήματος», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, υπογράμμισε πως οφείλεται στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και στην «πράσινη μετάβαση» όπου «έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους» οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως τα μέτρα που ανακοινώνονται για το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πιθάρι χωρίς πάτο. «Αν δεν αντιμετωπίσεις την βασική αιτία της ακρίβειας στην ηλεκτρική ενέργεια, που είναι το ακριβό ενεργειακό μείγμα της ”πράσινης μετάβασης”, τότε όλα αυτά τα οποία σχεδιάζονται δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στην ενεργειακή φτώχεια που βιώνει ο λαός», είπε.

Αναφορικά με τις εκλογές, υπογράμμισε πως το ζητούμενο είναι να αναδείξουν έναν πολύ ισχυρό πόλο αντίστασης και αντεπίθεσης, και «αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο το ΚΚΕ».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...