Δεν σηκώνει αναβολές η αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού στον «Αγ. Σάββα»

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και συγκεκριμένα στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, όπου πραγματοποιούνται εξετάσεις για καρκινοπαθείς, κατήγγειλε στη Βουλή η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ στη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης για το θέμα.

Όπως τόνισε, η κάλυψη των κενών σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, δεν σηκώνει αναβολή και δεν υπάρχει ο χρόνος για μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επισήμανε ότι αυτή η υποστελέχωση έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων πέραν των δύο μηνών, οπότε καθυστερεί και η θεραπευτική αγωγή. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στο συγκεκριμένο τμήμα αποχωρούν λόγω 4 επικουρικοί γιατροί με αποτέλεσμα να απομείνουν μόλις 3 μόνιμοι γιατροί κι ένας επικουρικός για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες. 

Με τη λογική των «μπαλωμάτων» και των μετακινήσεων αντιμετωπίζει το πρόβλημα η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Όπως είπε, η κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει δύο γιατρούς από άλλα νοσοκομεία και να προκηρύξει τις άλλες δύο θέσεις για να καλύψει το κενό των 4 επικουρικών γιατρών. Όσον αφορά τα εργαστήρια, πιστός στη γραμμή εμπορευματοποίησης της υγείας, δήλωσε πως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τη συνεργασία άλλων εργαστηρίων, μια μέθοδος αποδοτική που μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Προσπαθείτε να λύσετε το πρόβλημα εκ των ενόντων», επισήμανε στη δευτερολογία της η Λ. Κανέλλη, καταγγέλλοντας την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις και υπογράμμισε ότι εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης στο συγκεκριμένο τμήμα από το 2014 δεν έφταναν οι 11 προκηρυγμένες θέσεις, κατάσταση που σήμερα έχει επιδεινωθεί.  

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...