Βαθιά ταξικό από μια αδίσταχτη και κοινωνικά απάνθρωπη κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Πρόκειται για ένα βαθιά ταξικό νομοσχέδιο, από μια αδίσταχτη και κοινωνικά απάνθρωπη κυβέρνηση, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται για δεύτερη μέρα το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Όπως όλη η κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, έτσι και αυτό το νομοσχέδιο εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα», σημείωσε, προσθέτοντας «σας στηρίζουν όλοι αυτοί, και πρώτα από όλα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών».

Όπως είπε, με το νομοσχέδιο μπαίνουν νέοι ταξικοί φραγμοί, κόβει τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων από την δυνατότητα να σπουδάσουν, ενώ προωθεί την επιχειρηματική δράση των ΑΕΙ, την αξιολόγηση με κριτήρια της αγοράς, την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα και την κατηγοριοποίηση πτυχίων και τμημάτων. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα για το τί σημαίνει έρευνα στην υπηρεσία της αγοράς, το γεγονός πως το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι ιδιοκτησία της «Astra/Zeneca», η οποία κερδοσκοπεί με αυτό εγκληματικά. Ανέφερε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι τα ιδρύματα είναι ένα χρόνο κλειστά, τα προγράμματα με τις εταιρείες δεν σταμάτησαν να «τρέχουν».

Ως μια απόδειξη του μίσους που επιδεικνύει η κυβέρνηση στα παιδιά της εργατικής τάξης είναι οι νομοθετικές προβλέψεις για αυτούς που η κυβέρνηση ονομάζει «αιώνιους φοιτητές». Ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι περίπου το 40% των φοιτητών δουλεύουν γιατί οι οικογένειες τους δεν μπορούν να στηρίξουν τις σπουδές τους και τώρα έρχεται η κυβέρνηση να τους πετάξει έξω. «Ορισμένοι δεν ξέρουν τι σημαίνει να σπάς τα κόκαλα στην οικοδομή και να πηγαίνεις να δώσεις εξετάσεις».

Για την αστυνομία στις σχολές, τόνισε ότι δεν πρόκειται να περάσει,  ενώ εκτίμησε ότι με την παρουσία της τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Τέλος, ο Θ. Παφίλης ξεμπρόστιασε και τη ΔΑΠ.

Δεν θα περάσει το κλίμα καταστολής των λαϊκών αγώνων

Νωρίτερα ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε τις συλλλήψεις διαδηλωτών μετά το τέλος του μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Αθήνας. Σημείωσε πως οι εικόνες με τα ΜΑΤ να προπηλακίζουν ανθρώπους είναι κάτι πολύ βαθύτερο από εξαχρείωση, προσθέτοντας πως το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση είναι επικίνδυνο, αλλά δεν θα περάσει. Επίσης, κατήγγειλε την δράση χρυσαυγίτικου …τομέα στην αστυνομία που χτυπάει διαδηλωτές.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...