«Δεν υπάρχουν σωτήρες όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν προβάλλουν»

Τον ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού του 2021 επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα FM» το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Δεκέμβρη.  

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, επισήμανε, έτσι και φέτος, ο προϋπολογισμός αυξάνει τα έσοδα και τους έμμεσους φόρους, εισπράττοντας από την πλειοψηφία του λαού, μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες ενώ μειώνει τη συμβολή των μεγάλων επιχειρήσεων στα συνολικά έσοδα. Διατηρεί καθηλωμένες ή και μειωμένες τις βασικές κοινωνικές δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ αντίθετα αυξάνει τις δαπάνες που εξυπηρετούν τη λεγόμενη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτικής της ΕΕ στους συγκεκριμένους τομείς. 

Πρόσθεσε ότι οι υποδομές για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και οι ισχυρισμοί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν σημαίνει αυτόματα ότι θωρακίζονται και τα λαϊκά στρώματα από διάφορες φυσικές καταστροφές, για την αντιμετώπιση των οποίων τα έργα που εξαγγέλλονται είναι ανεπαρκή και αποσπασματικά. Αυτό που προτάσσουν κυβέρνηση και ΕΕ όσον αφορά την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, σημείωσε, είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) κ.ά. με τις αρνητικές επιπτώσεις να τις βλέπουμε ήδη στην τεράστια αύξηση που σημειώνεται στην τιμή του ρεύματος. 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, με αφορμή και την ακρίβεια, αναφέρθηκε στα αδιέξοδα που προκύπτουν από το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης της οικονομίας, που προβάλλεται από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και στη χώρα μας και διεθνώς, τονίζοντας ότι τελικά χαμένοι είναι οι λαοί και κερδισμένοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Ο λαός να μην εμπιστεύεται τους σωτήρες που εμφανίζονται, αλλά να οργανωθεί και με τον αγώνα του να διεκδικήσει την υγεία του και τη ζωή του, κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...