Δένδιας : Στο Βερολίνο για να ‘ξεμπλοκάρουν’ τις διερευνητικές

Συνάντηση Χ. Μάας, Υπουργού Εξωτερικών Γερμανίας με το Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη - 25/8/2020
Φώτο Αρχείου / Συνάντηση Χ. Μάας, Υπουργού Εξωτερικών Γερμανίας με το Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη – 25/8/2020 / Πηγή: Eurokinissi

Στο Βερολίνο ταξιδεύει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, για επαφές με τον πρόεδρο της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής, Β. Σόιμπλε, τον Γερμανό ομόλογό του, Χ. Μάας και άλλους παράγοντες.

Επισήμως, στις συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν «θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη γερμανική προεδρία στην ΕΕ, καθώς και άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος».

Στην ουσία όμως σχετίζεται άμεσα με τις ενέργειες για το ‘ξεμπλοκάρισμα’ των διερευνητικών συζητήσεων, καθώς η γερμανική κυβέρνηση έχει αναλάβει ήδη από το καλοκαίρι «διαμεσολαβητικό ρόλο» μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας ώστε οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του «διαλόγου» και να «τρέξουν» «διευθετήσεις» στην Ανατ. Μεσόγειο. Στη βάση αναζήτησης της «αποκλιμάκωσης» της έντασης λόγω της Τουρκικής προκλητικότητας με τις έρευνες του «Ορούτς Ρέις», και επανέναρξης των διερευνητικών επαφών, ώστε να δρομολογηθούν επί του πρακτέου τα σχέδια της συνεκμετάλλευσης.

Δείτε ακόμα...