ΔΕΘ: Δήλωση της Ελένης Μπακιρλή νοσηλεύτριας μέλος ΔΣ του σωματείου ΑΧΕΠΑ και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μία πραγματικά μεγαλειώδη συγκέντρωση των ταξικών Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για να διαδηλώσουμε ακόμα μία φορά και για να τονίσουμε τη στάση μας από δω και πέρα, όσον αφορά όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια που έχει κατεβάσει και έχει ψηφιστεί μέχρι τώρα η κυβέρνηση. Και βέβαια ξεκινώντας από την υγεία όπου τάχα με το πρόσχημα τον εμβολιασμό, αφού έβγαλε σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς προχωράει ουσιαστικά αυτό που ήθελε να υλοποιήσει από την αρχή, αλλά απλά σταμάτησε λόγω πανδημίας, πού είναι νοσοκομείο επιχείρηση. 

Γιαυτό δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό αλλά εργολαβικούς εργαζόμενους με ελαστική μορφή εργασίας. 

Και από την άλλη ο λαός να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία που ουσιαστικά, ενώ είναι αγαθό όπως θα έπρεπε να είναι και το φάρμακο, το αντιμετωπίζουν σαν κόστος και βέβαια οι μεγαλοεπιχειρηματίες αποβλέπουν σε κέρδη.

 Εμείς αυτό που λέμε από την αρχή της πανδημίας σαν Υγειονομικό κίνημα, όπου βγήκαμε πραγματικά μπροστά και απαιτήσαμε μέτρα προστασίας, είναι ότι υγεία δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς, αφορά όλο το λαό που με την εξέλιξης της επιστήμης όπου πραγματικά αντί εμείς να πηγαίνουμε πιο μπροστά, βλέπουμε ότι υπάρχουνε άνθρωποι που πραγματικά πεθαίνουν. Γιατί δεν υπάρχουν νοσοκομεία και το κυριότερο δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν υπάρχει πρόληψη.

Εμείς οι υγειονομικοί μιλούσαμε τόσον καιρό για το φάρμακο και λέγαμε ότι είναι εμπόρευμα, ας δούνε τώρα πως ουσιαστικά ένα εργαλείο της επιστήμης, το εμβόλιο το χρησιμοποιούνε ουσιαστικά και κατά των υγειονομικών άλλα και ουσιαστικά το βάζουν σε πρώτη θέση.

Γιατί για να μην πούνε ότι πέρα από τον εμβολιασμό χρειάζονται και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, που για αυτούς όμως είναι κόστος. Για παράδειγμα  στον τουρισμό είδατε πως τελικά τα Πρωτόκολλα δεν μπορούσαν  να τηρηθούν και πήγαινε ο ένας πάνω στον άλλον, φορτώνοντας τα καράβια, τα αεροπλάνα,  στα νησιά γιατί έπρεπε η κυβέρνηση να ταΐσει κι άλλο τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού. 

Σήμερα από εδώ από τη ΔΕΘ από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τους λέμε  ότι δεν θα τους αφήσουμε, όπως δεν τους αφήσαμε τόσα χρόνια. Θα μπούμε μπροστά  για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...