ΔΕΘ: Δήλωση Βασίλη Γκιτάκου μέλους του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Διαδηλώνουμε σήμερα εδώ στην ΔΕΘ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων θέλοντας να εκφράσουμε την αντίθεση και τη αντίδραση μας στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που επιχειρεί να κατεδαφίσει ότι δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους και τον λαό. Η κυβέρνηση που συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία ως χρυσή ευκαιρία νομοθέτησε εν μέσω πανδημίας μια σειρά αντιδραστικών διατάξεων με κορωνίδα το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Το σημερινό συλλαλητήριο είναι η συνέχεια του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα για να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί νόμοι που παρατείνουν το ωράριο εργασίας, νομιμοποιούν την απληρωσιά των υπερωριών, καθορίζουν τον χρόνο εργασίας σύμφωνα με τις ορέξεις του εργοδότη, όποτε και όσο θέλει τον εργαζόμενο και επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, να φιμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο.

Όσο η κυβέρνηση και το κεφάλαιο χαίρονται και πανηγυρίζουν με τους υψηλούς ρυθμούς «ανάπτυξης» που πετυχαίνουν τόσο περισσότερο πρέπει να προβληματίζονται οι εργαζόμενοι που προσπαθούν να παραμείνουν όρθιοι, με το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, μετά την επί  σειρά ετών καθήλωση των μισθών, την συνεχιζόμενη φοροληστεία και ανατιμήσεις των αγαθών.

Χτίζουν την ανάπτυξη των λίγων πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων.

Αυτό που χρειάζεται είναι συσπείρωση των εργαζομένων στις ταξικές δυνάμεις και οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, για εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειες μας

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...