Διάγγελμα Άνγκελα Μέρκελ

Πηγή: Eurokinissi

Χθες Τετάρτη, είναι η πρώτη φορά που στα 15 χρόνια της διακυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ, έκανε μια εξαίρεση από τον κανόνα να κάνει διάγγελμα μόνο μια φορά το χρόνο.

η κατάσταση είναι σοβαρή και η έκβαση της ανοιχτή

Άνγκελα Μέρκελ, Καγκελάριος Γερμανίας

Στην τηλεοπτική της ομιλία τόνισε ότι  “η κατάσταση είναι σοβαρή και η έκβαση της ανοιχτή”“Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκληση από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο. Για την οικονομία η κατάσταση είναι αρκετή δύσκολη και τις επόμενες εβδομάδες θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο”.

Προσπαθώντας να “καθησυχάσει” τους εργαζόμενους  -αφού αυτοί θα πληρώσουν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την εργοδοτική βία στους τόπους δουλειάς- τόνισε ότι η κυβέρνηση “κάνει ο,τι μπορεί για να μετριάσει τις οικονομικές επιπτώσεις και να διατηρήσει θέσεις εργασίας.”

Παράλληλα  έκανε σαφές ότι η προμήθεια του πληθυσμού με τρόφιμα είναι εξασφαλισμένη.

Συνεχίζοντας, αιτιολόγησε την λήψη μέτρων. Τέτοια είναι ο περιορισμός των ατόμων να ταξιδεύουν, να μετακινούνται, το κλείσιμο της πλειοψηφίας των καταστημάτων,  των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των χωρών διασκέδασης, κ.α.

Τόνισε δε ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Επισήμανε τα μέτρα ατομικής προστασίας στις κοινωνικές συναναστροφές π.χ. χειραψίες, κ.α. Τέλος, τόνισε την ανάγκη καθόλου επαφής με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι.

Με πληροφορίες από Skai

Δείτε ακόμα...