Διαμαρτυρία από ναύτη

Επιχείρηση SEA GUARDIAN του ΝΑΤΟ (2017) - Ναυαρχίδα η Φρεγάτα Σαλαμίς του Πολεμικού Ναυτικού
Φώτο Αρχείου / Επιχείρηση SEA GUARDIAN του ΝΑΤΟ (2017) – Ναυαρχίδα η Φρεγάτα Σαλαμίς του Πολεμικού Ναυτικού / Πηγή: MARCOM

Trĕs bien! (Πολύ καλά)

Μόνο αυτή θα μπορούσε να ήταν η αντίδραση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τα νέα αποκτήματα της Ελλάδας για να σπέρνουν τον θάνατο στους λαούς, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω και την εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια τους και «αναβαθμίζοντας» την χώρα μας. Η αναβάθμιση αυτή αφορά μόνο την αστική τάξη της Ελλάδας και κανένα όφελος δεν θα έχει ο λαός μας.

Ταυτόχρονα δεν λείπουν οι λεονταρισμοί για την υπεροχή που θα αποκτήσουμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Βέβαια αποκρύπτουν ότι στο νέο τραπέζι των διερευνητικών η τουρκική αστική δεν έχει πάει ούτε βήμα πίσω από της διεκδικήσεις της, ότι όλα γίνονται για να διατηρηθεί η νατοϊκή συνοχή στην ανατολική Μεσόγειο και όλα επιβλέπονται από τους συμμάχους μας που μας εξοπλίζουν.

Είναι προκλητικό λοιπόν, την ίδια στιγμή που σπαταλούν δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα φονιάδων να μην υπάρχουν περνούν για την προστασία των φαντάρων και των στελεχών. Να μην έχουν γίνει οι κατάλληλες προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό για την προστασία μας. Οι ναύτες εκφράζουμε την αντίθεση μας απέναντι σ’ όλες αυτές τις εξελίξεις και απαιτούμε απεμπλοκή από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς!

Μην ξεχνάμε έπεται και συνέχεια με νέες φρεγάτες…

Tres magnifique (Πολύ μεγαλοπρεπής).

Παναγιώτης Τίτας, Ναύτης στη Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς

Δείτε ακόμα...