Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Κινητοποίηση για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Μήνυμα καταδίκης της εκπαίδευσης, εν μέσω πανδημίας, στέλνει η κυβέρνηση με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Συνήθης συμπεριφορά των εκάστοτε κυβερνήσεων, που σε περιόδους διακοπών βρίσκουν ευκαιρία να φέρνουν στο φως τα νομοσχέδιά τους. Το λαϊκό κίνημα, όμως, για ακόμα μία φορά, έδειξε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπροσώπων των Σωματείων έξω από τη Βουλή, σήμερα το μεσημέρι, ότι ούτε ο κορονοϊός μπορεί να κλείσει το στόμα του λαού και ότι η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης θα τους βρει απέναντι.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όχι μόνο δεν λύνει τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της Εκπαίδευσης, αλλά αντίθετα υψώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση. Οι μάσκες, όμως, δεν φιμώνουν τις φωνές που διεκδικούν και αγωνίζονται.

Στις δηλώσεις του ο Σπ. Μαρίνης, μέλος ΔΣ της ΔΟΕ και εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αναφέρει πως η τακτική της κυβέρνησης προσβάλλει, όχι μόνο τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν τον δικό τους αγώνα χωρίς καμία βοήθεια, αλλά και όλους τους μαθητές και γονείς. Σε αντίστοιχες δηλώσεις τους ο Ανδρ. Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, και ο Παν. Κατηφές, πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, καταδίκασαν τόσο το ίδιο το νομοσχέδιο, που φέρνει ένα πιο εξαντλητικό σχολείο που θα οδηγεί όλο και περισσότερο τους μαθητές και τους γονείς στα φροντιστήρια, όσο και την χρονική περίοδο την οποία διάλεξε η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο.

Κατά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού και δεσμεύτηκαν ότι θα παρεβρίσκονται εκεί όλοι, στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης στις 28 Απρίλη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...