Πηγές του Υπ. Άμυνας: Δεν «κλείδωσαν» τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο ελληνικοί S-300

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16

Ένα νέο επεισόδιο καταγράφεται στα ελληνοτουρκικά μετά τον ισχυρισμό της τουρκικής Χουριγιέτ, που επικαλείται πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ότι ελληνικοί S-300 “κλείδωσαν” τουρκικά F-16 πάνω απ’ το Αιγαίο.

Τον παραπάνω ισχυρισμό διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Στο άρθρο που επικαλείται πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας γίνεται λόγος για «εχθρική ενέργεια» στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

Κατά το δημοσίευμα:

«Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, τα ρωσικής κατασκευής S-300 της αεράμυνας της Ελλάδας που σταθμεύουν στην Κρήτη παρενόχλησαν πτήσεις αποστολής των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου στις 23 Αυγούστου.

Έχει καταγραφεί ότι το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε έναν πύραυλο εδάφους-αέρος στο F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης σε υψόμετρο 10.000 ποδιών στα δυτικά της Ρόδου. Αναφέρθηκε επίσης ότι παρά την εχθρική ενέργεια, τα αεροσκάφη ολοκλήρωσαν τις προγραμματισμένες αποστολές τους και επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ανέφεραν ότι μια χώρα σύμμαχος του ΝΑΤΟ που “κλειδώνει” πολεμικά αεροσκάφη με το ρωσικής κατασκευής σύστημα S-300 είναι ενάντια στις αρχές της Συμμαχίας και οι δυτικές χώρες επιδεικνύουν “δυο μέτρα και δυο σταθμά” από αυτή την άποψη».

Δείτε ακόμα...