Διάψευση Ισραήλ σε προπαγάνδα Άγκυρας για συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία

Το-τουρκικό-γεωτρύπανο-«Γιαβούζ_κυπριακη-ΑΟΖ_2
Φώτο αρχείου

Χτες Τετάρτη, το φιλοκυβερνητικό Eha Medya, δημοσίευσε χάρτες πλάγιας οριοθέτησης της Τουρκίας με Λιβύη-Ισραήλ, σημειώνοντας: «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να φαίνεται έτσι, μετά από μια πιθανή συμφωνία ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, η οποία αναφέρθηκε πρόσφατα από διάφορες πηγές. Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία, θα απογοητεύσει τη συμμαχία ΗΑΕ-Ελλάδας Κύπρου-Αιγύπτου και Γαλλίας».

Το Ισραήλ διέψευσε αμέσως τις τουρκικές φήμες για πρόθεση οριοθέτησης ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία. Συγκεκριμένα, η ισραηλινή πρεσβεία στην Τουρκία, σε ανάρτησή της στο Τwitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα αυτά ως αβάσιμα. “Ισχυρισμοί που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια”.

Συγκεκριμένα τόνισε οτι : «Απαντώντας σε κάποια αβάσιμα δημοσιεύματα που φέρουν το Ισραήλ να προτίθεται να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αυτές οι ειδήσεις αποτελούν ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», τονίζει η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα.

Δείτε ακόμα...