Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Περισσότεροι από 38.640 οι εκτοπισμένοι στη Λιβύη λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Κακοκαιρία Daniel στη Λιβύη
People look for survivors in Derna, Libya, Wednesday, Sept.13, 2023. Search teams are combing streets, wrecked buildings, and even the sea to look for bodies in Derna, where the collapse of two dams unleashed a massive flash flood that killed thousands of people. (AP Photo/Yousef Murad)

Συνεχίζεται η εγκληματική πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στη Λιβύη, περισσότεροι από 38.640 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στις περιοχές που επλήγησαν εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

“Περισσότεροι από 5.000 θεωρούνται νεκροί με συνολικά 3.922 θανάτους να έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με πηγές του ΠΟΥ”, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ΔΟΜ.

Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης ανακοινώνουν διαφορετικούς απολογισμούς για τον αριθμό των θυμάτων. Ένας απολογισμός αναφέρεται σε 3.800 νεκρούς. Αλλά όλοι ανησυχούν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολλαπλάσιος.

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (FICR) κάνει λόγο για «τεράστιο» αριθμό νεκρών, που μπορεί να φθάσει τις χιλιάδες και για 10.000 αγνοουμένους. Άλλοι αξιωματούχοι προβλέπουν περισσότερους των 10.000 νεκρούς.

Με πληροφορίες από: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...