Δικαιοσύνη: Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης εγκληματίας Ν. Μίχος

Ο καταδικασμένος για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος
Ο καταδικασμένος για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος / Πηγή: Eurokinissi

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο χρυσαυγίτης Νίκος Μίχος, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να δώσει αναστολή στην έκτιση της ποινής κάθειρξης των 6 ετών που του επιβλήθηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην φυλακή του ναζιστή εγκληματία, το δικαστήριο αποφάσισε να αποδεχθεί την αίτηση του Νίκου Μίχου. Έτσι, θα βγει άμεσα από τις τις φυλακές Δομοκού και θα είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στον καταδικασμένο πρώην βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης επιβλήθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η άποψη του εισαγγελέα Έδρας ήταν ότι ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να εξέλθει από τη φυλακή, καθώς δεν έχει προκύψει λόγος διαφορετικός από εκείνους που ο καταδικασθείς επικαλέστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο δίκασε την εγκληματική οργάνωση και αποφάσισε την κράτησή του.

Στην δίκη ο αιτών κατηγορούμενος ήταν απών και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Στυλιανό Γρηγορίου που επικαλέστηκε λόγους Υγείας, ισχυριζόμενος πως ο πελάτης του έχει καρκίνο και πρέπει να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις. Επίσης, επικαλέστηκε μέχρι και …δισκοπάθεια, καθώς και ότι το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής αναγνώρισε μόνο σε αυτόν το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας.

Δείτε ακόμα...