Δικαιοσύνη: Σήμερα εκδικάζονται οι αιτήσεις αναστολής του Λαγού και της Πόπορη

Ο καταδικασμένος ναζί εγκληματίας Γιάννης Λαγός στη δίκη της Ναζιστικής Οργάνωσης
Φώτο Αρχείου / Ο καταδικασμένος ναζί εγκληματίας Γιάννης Λαγός στη δίκη της Ναζιστικής Οργάνωσης / Πηγή: Eurokinissi

Μετά την αποφυλάκιση του ναζί Μίχου, σήμερα εκδικάζονται οι αιτήσεις αναστολής του Ι. Λαγού και της Βεν. Πόπορη.

Ο Λαγός υπήρξε από τα κορυφαία στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη. Ο Λαγός εκμεταλλεύτηκε την ασυλία του ως ευρωβουλευτής και είχε διαφύγει έως τη σύλληψή του μετά την άρση της ασυλίας του από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφού υπήρξε η φημολογία ότι επρόκειτο να καταφύγει στη Νορβηγία.

Θυμίζουμε ότι είχε επίσης καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκισης με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», το 2013 (μαζί με τον Μίχο).

Για την Πόπορη θυμίζουμε ότι είναι η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης που καταθέτει. Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Βενετία Πόπορη, η 49χρονη ανθυπαστυνόμος η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης - Δίκη Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019
Φώτο Αρχείου / Βενετία Πόπορη, η 49χρονη ανθυπαστυνόμος η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης – Δίκη Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΚΚΕ: «Ξηλώνουν» σταδιακά ακόμη και αυτές τις επιεικείς ποινές στους εγκληματίες χρυσαυγίτες

Σε σχόλιό του για την αποφυλάκιση του εγκληματία χρυσαυγίτη Ν. Μίχου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Προκαλεί για άλλη μια φορά το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει τα θύματα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας, για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου εγκληματία χρυσαυγίτη Νίκου Μίχου, παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων για την αποφυλάκιση άλλων καταδικασμένων χρυσαυγιτών στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Είναι φανερό ότι η δικαστική διαδικασία, όπως εξελίσσεται, οδηγεί ουσιαστικά στο σταδιακό “ξήλωμα” ακόμη και αυτών των επιεικών ποινών που επέβαλε πριν έναν περίπου χρόνο το Δικαστήριο στους εγκληματίες χρυσαυγίτες.

Κανένας εφησυχασμός. Λαϊκή επαγρύπνηση και οργάνωση του αγώνα για την απομόνωση των φασιστών παντού και για την ανατροπή του σάπιου συστήματος, που γεννά και τρέφει τα φασιστικά και ναζιστικά εκτρώματα.

Δείτε ακόμα...