Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Να αθωωθούν οι 8 απεργοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εργατικά σωματεία, απαιτώντας να αθωωθούν οι 8 συνάδελφοί τους που διώκονται για την κινητοποίηση στις 6 Απρίλη ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο - 15/06/2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εργατικά σωματεία, απαιτώντας να αθωωθούν οι 8 συνάδελφοί τους που διώκονται για την κινητοποίηση στις 6 Απρίλη ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει στάση εργασίας από 8 π.μ. μέχρι 12 μ., μετά από πιέσεις των ταξικών δυνάμεων. Η στάση εργασίας καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στον νομό Θεσσαλονίκης.

NATO go home

Στιγμιότυπο από βίντεο με την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη εναντίων απεργών - 06/04/2022
Στιγμιότυπο από βίντεο με την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη εναντίων απεργών – 06/04/2022

Οι 8 αγωνιστές απεργοί διώκονται με τις ανυπόστατες κατηγορίες της απείθειας, της ελευθέρωσης φυλακισμένου, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της βίας κατά υπαλλήλων και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Είχαν συλληφθεί στις 6 Απρίλη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης, επειδή προσέγγισαν τα ΝΑΤΟικά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο λιμάνι και εκφράζοντας τα αισθήματα του λαού της πόλης έγραψαν πάνω τους «ΝΑΤΟ go home».

Το κάλεσμα στην κινητοποίηση υπογράφουν τα Συνδικάτα: Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Θεσσαλονίκης, Λογιστών Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζόμενων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Εργαζόμενων «e-food» Θεσσαλονίκης.

Τραμπούκικη επίθεση δέχτηκαν οι 8 συλληφθέντες αγωνιστές

Τραμπούκικη επίθεση δέχτηκαν οι 8 συλληφθέντες αγωνιστές μέσα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, από τους αστυνομικούς που είχαν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίας, αλλά και τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο δικαστικό μέγαρο.

Η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών κατά των 8 εργαζομένων σημειώθηκε όταν ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης για τις 21 Μάρτη 2023 και οι αγωνιστές εργαζόμενοι έβγαιναν από την αίθουσα.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, δηλώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. 

Στην καταγγελία της αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι απεργοί που δικάζονται σήμερα, κάτω από ανυπόστατες κατηγορίες. Αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς καμία αφορμή, επιτέθηκαν στους 8 εργαζόμενους καθώς έβγαιναν από την αίθουσα των δικαστηρίων, σκίζοντας το πουκάμισο ενός από αυτούς. Την ίδια ώρα οι φασίστες κάθε είδους συμμορίας, μπαινοβγαίνουν κουστουμαρισμένοι μέσα στα δικαστήρια!

Συνεχίζεται η προσπάθεια να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον δεν δέχεται η χώρα του να σέρνεται στον πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι δεν μασάνε, δεν τρομοκρατούνται. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά!

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον των συναδέλφων μας.

Εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες».

Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια συνεχίζεται, ενώ οι 8 εργαζόμενοι με τους συνηγόρους τους πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εργατικά σωματεία, απαιτώντας να αθωωθούν οι 8 συνάδελφοί τους που διώκονται για την κινητοποίηση στις 6 Απρίλη ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο - 15/06/2022

Δείτε ακόμα...