Δίκη Χρυσής Αυγής: Η απόφαση της εισαγγελέως για την κατάθεση ελαφρυντικών

EUROKINISSI

Νωρίς το μεσημέρι, ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης των ποινών για τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών.

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, Αδαμαντία Οικονόμου, στην πρότασή της επί των ελαφρυντικών, απέρριψε το σύνολο των ισχυρισμών των συνηγόρων των επτά κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, απορρίπτει τα αιτήματα αναγνώρισης ελαφρυντικών για Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ωστόσο για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, η εισαγγελική πρόταση αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Οι τρεις πρώην βουλευτές έχουν καταδικαστεί μόνο για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, η οποία δεν συνοδεύεται από καμία άλλη κακουργηματική πράξη.

Η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού που έδωσε στους τρεις πρώην βουλευτές και σε κάθε άλλο κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη χωρίς να έχει άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση.

Με πληροφορίες από: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...