Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέθεσε η αστυνομικός Ε. Πολυχρονίδου για την επίθεση σε Αιγύπτιους αλλιεργάτες στο Πέραμα

Η αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου, που προσήγαγε χρυσαυγίτες, από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης το οποίο επιτέθηκε στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, κατέθεσε σήμερα στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Και σε αυτή την κατάθεσή της αναφέρθηκε για σήμα που έλαβαν με τον συνάδελφό της στο περιπολικό από το «κέντρο», για αναζήτηση «ατόμων με δίκυκλα, σκούρα ρούχα, πιθανόν  με λογότυπο της Χρυσής Αυγής, για επίθεση σε οικία αλλοδαπών στο Πέραμα».

Κατέθεσε ότι εντόπισαν στη λεωφόρο Σχιστού έξι άτομα (5 άνδρες και 1 κοπέλα ανήλικη) δίπλα σε τρία σταθμευμένα μηχανάκια.  Η μάρτυρας αστυνομικός στην κατάθεσή της επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι οι πέντε άντρες που προσήγαγε και η μία ανήλικη κοπέλα ήταν όλοι μαζί, φορούσαν μαύρα ρούχα και ο ένας από τους δύο, που φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής, ήταν ο Αναστάσιος Πανταζής (ο πυρηνάρχης του Περάματος).

Μάλιστα, όπως είπε, όταν «ρωτούσαμε κάτι απαντούσε μόνο ο Πανταζής». Κατηγορηματική ήταν για την ταυτότητα των ονομάτων των προσαχθέντων χρυσαυγιτών που είχε καταγράψει και αυτών που κατηγορήθηκαν. «Ήταν οι ίδιοι», τόνισε.

Επίσης κατηγορηματική ήταν και για το ότι οι χρυσαυγίτες Πανταζής και Αγριογιάννης που δεν φορούσαν τα ρούχα με τα οποία τους προσήγαγαν οι αστυνομικοί, όταν φωτογραφήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ), τα είχαν αλλάξει.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι επισημάνθηκε από την Πολιτική Αγωγή πως από την έκθεση δεν προκύπτει ότι έγινε σωματική έρευνα στους χρυσαυγίτες όταν τους προσήγαγαν…

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...