Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ναζιστές είναι θρέμμα του καπιταλισμού

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή η κατάθεση του Θεόδωρου Τηλιακού που ήταν ανάμεσα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που υπέστησαν τη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα τον Σεπτέμβρη του 2013.

Ο μάρτυρας τόνισε για το «τους μακελέψαμε», στην online επικοινωνία Λαγού, Δεβελέκου, Πατέλη, ότι οι ναζιστές «νόμιζαν ότι είχαν σκοτώσει τον πρόεδρο του Συνδικάτου τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

Είχε πλημμυρίσει από αίματα… Κάποια στιγμή τον κρατάγαμε με τα χέρια περασμένα στις μασχάλες, αιμόφυρτο. Δεν είχε τις αισθήσεις του».

Ελασματουργός και μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου, ο Θεόδωρος Τηλιακός περιέγραψε πώς τους «έκλεισε» το τάγμα εφόδου, πώς τους επιτέθηκε. Ήταν μια «σχεδιασμένη επίθεση». Μιλώντας για τους χρυσαυγίτες, είπε ότι παρατάχθηκαν, κρατώντας όπλα, «σιδερογροθιές και κάποια άλλα που στο πάνω μέρος στο κοντάρι είχαν απολήξεις με δύο καρφιά που θέλει χρόνο για να τα φτιάξεις»  και άρχισαν να βρίζουν, φώναζαν: «Εδώ Χρυσή Αυγή», «θα σας σκοτώσουμε», «θα σας τελειώσουμε», «θα σας λιώσουμε».

«Ήταν δύο άτομα μπροστά. Το ένα τον ήξερα, ήταν ο Πανταζής (ο πυρηνάρχης), κι ο άλλος ο Χατζηδάκης, που τον ήξερα γιατί είχε ζητήσει από το σωματείο να τον βοηθήσουμε να πάρει τα λεφτά του». Μάλιστα τόνισε πως ο αρχηγός τους πήρε την απόφαση να τελειώσουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. «Λειτουργεί η αρχή του αρχηγού, δεν ήταν τοπική η απόφαση», είπε αναφερόμενος στον τρόπο διοίκησης της ΧΑ και στον ιδιαίτερο ρόλο του αρχηγού και του στενού του πυρήνα. Έχω δει πολλά, εκπαιδεύσεις σε βουνά, τον Μιχαλολιάκο να λέει «είμαστε οι φασίστες, η σπορά των ηττημένων του 1945», για τις «ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια», είπε.

Για το κίνητρο της επίθεσης κατέθεσε: «Είμαστε ιδεολογικός αντίπαλος της ΧΑ, κομμουνιστές και συνδικαλιστές. Οι εφοπλιστές προσπαθούν χρόνια να μας εξοντώσουν και αφού δεν τα κατάφεραν, έστειλαν αυτούς. Σήμερα είμαστε ζωντανοί, αύριο δεν ξέρουμε. Φοβόμαστε. Πετάγανε τρικάκια στο σπίτι μου, στη μηχανή μου, δεν είναι προσωπική η αντιπαράθεση».

Μάλιστα υπογράμμισε για το «γιατί» της επίθεσης ότι «αυτή είναι η ιδεολογία τους. Το ίδιο έκαναν με τους ψαράδες. Είναι θρέμμα του καπιταλισμού». «Λέγανε οι εφοπλιστές ότι φταίει το ΠΑΜΕ για την ανεργία. Η ΧΑ είχε την ίδια θέση με τους εφοπλιστές, με τους εργοδότες, ο πρόεδρος του δουλεμπορικού σωματείου Κυριτσόπουλος έλεγε τα ίδια με τους εργοδότες. Έπαιρναν 30 ευρώ μεροκάματο, ενώ ήταν 90 εκείνη την περίοδο». «Και οι ναζιστές βουλευτές, στο βίντεο στη Ζώνη που προαναγγέλλει την επίθεση, για τα μεροκάματα και τις απεργίες λένε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα πρόσθεσε χαρακτηριστικά για τη σχεδιασμένη αυτή επίθεση, «ήθελαν να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Σου λέει αν σκοτωθεί ο Πουλικόγιαννης…». Επίσης είπε ότι «φοβόντουσαν οι οικογένειες και σταμάτησαν να κάνουν παρέα με τα παιδιά μου». Η δίκη συνεχίζεται…

Δείτε ακόμα...