Δίκη δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου: Τα χτυπήματα που δέχθηκε προκάλεσαν το θάνατο κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Zak Kostopoulos

Το ισχαιμικό επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου συνδέεται αποκλειστικά με τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε, τόνισε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου διεξάγεται η δίκη. 

Ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός ότι το θύμα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που να δικαιολογεί το ισχαιμικό επεισόδιο. «Η καρδιά του ήταν μια καθαρή καρδιά», σημείωσε, προσθέτοντας πως  «δεν βρήκαμε ευρήματα για νόσο που να δικαιολογούν ισχαιμία».

Απαντώντας στους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που επιχείρησαν να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τις αιτίες του ισχαιμικού, ο Νίκος Καλογρηάς απέκλεισε το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται στην κατανάλωση φαρμάκων, άλλων ουσιών ή αλκοόλ. 

Στη δίκη κατέθεσε και φίλη του θύματος η οποία ανέφερε ότι λίγες ώρες πριν το θάνατό του, μιλούσαν στο τηλέφωνο και της είπε πως περίμενε έναν φίλο του και την παρακάλεσε να μη διακόψουν τη συνομιλία. «Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλινγκ και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: “Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι” και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του», είπε χαρακτηριστικά.

Η δίκη διεκόπη για τις 26 Νοέμβρη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...