Δίκη για τη δολοφονία του Ν. Σαμπάνη: Να μην υπάρξει συγκάλυψη της αλήθειας

Το σημείο της αιματηρής καταδίωξης απο την Αστυνομία των Ρομά στο Πέραμα
Το σημείο της αιματηρής καταδίωξης απο την Αστυνομία των Ρομά στο Πέραμα / Πηγή: Eurokinissi

Στον ισχυρισμό ότι ο 18χρονος Ρομά Νίκος Σαμπάνης ήταν ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου που δέχτηκε τα αστυνομικά πυρά στο Πέραμα στις 23/10/2021 από 7 αστυνομικούς, παρά τα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί, προχώρησε ο συνήγορος των αστυνομικών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επικαλείται αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης και των εξετάσεων DNA, ενώ κάνει λόγο για επιβεβαίωση των ισχυρισμών των εντολέων του με «πανηγυρικό τρόπο».

Απαντώντας, οι συνήγοροι της οικογένειας του δολοφονημένου Ν. Σαμπάνη σημειώνουν ότι «τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν για την αλήθεια απέναντι στη σκηνοθεσία που επιχειρείται, να εμφανιστεί ο Νίκος ως οδηγός, προκειμένου να “δικαιολογηθεί” η ανθρωποκτονία του».

Αναφέρουν χαρακτηριστικά με υπόμνημα που υπέβαλαν στην δ’ ανακρίτρια Πειραιά: «Από τη βαλλιστική έκθεση προκύπτει ότι η ομοβροντία των 36 πυροβολισμών ήταν δολοφονική και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συνοδηγού Νίκου Σαμπάνη και τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη στην πίσω θεση Ε. Μ. Ο φυσικός αυτουργός του βαρέος τραυματισμού του Ε. Μ. ταυτοποιήθηκε. Ολες οι τρύπες από σφαίρες είναι στο δεξί και οπίσθιο μέρος του οχήματος. Στο όχημα δεν υπάρχει καμία τρύπα σφαίρας από την πλευρά του οδηγού, εξ ου και ο Ε. Ζ., που ήταν οδηγός, διασώθηκε. Ιχνος DNA του Ν. Σαμπάνη βρέθηκε στο χερούλι της πόρτας του συνοδηγού. Ιχνος Dna του Ε. Ζ. βρέθηκε στο χερούλι της πόρτας του οδηγού. Αίμα του Νίκου Σαμπάνη βρέθηκε τόσο στο κάθισμα της θέσης του συνοδηγού όσο και στο δεξί μέρος του καθίσματος του οδηγού».

Επίσης, η οικογένεια ζητά να αποδοθούν ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. για την απόδοση και καταστροφή του ΙΧ οχήματος, που αποτελεί βασικό πειστήριο της υπόθεσης και θα έπρεπε να έχει κατασχεθεί.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...