Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: Υπεύθυνα για το θάνατό του τα κτυπήματα στο κεφάλι ανέφερε ιατροδικαστής

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος
Το σημείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος / Πηγή: Eurokinissi

Στα κτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι, κάποια από τα οποία είναι υπεύθυνα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στάθηκε στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου, κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης. 

Όπως είπε «αυτοί που συμμετείχαν στις κακώσεις της κεφαλής, κάποια από αυτά τα χτυπήματα είναι υπεύθυνα για τον θάνατο» και συγκεκριμένα «αυτά που δέχθηκε δηλαδή στο πρώτο στάδιο, κατά την έξοδό του από την τζαμαρία. Αυτά μπορώ να συνδέσω με ασφάλεια με τον θάνατο. Το δεύτερο στάδιο, κατά τη σύλληψή του, είναι τραύματα στα χέρια και στα πόδια, είναι οι πιο ελαφρείς τραυματισμοί που υπήρχαν».

Σήμερα κατέθεσε επίσης μία γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού, που είπε πως «η εντύπωσή μου ήταν ότι τον σκότωσαν στο ξύλο» και πρόσθεσε: «Είδα τη βιτρίνα θρυμματισμένη και έναν νεαρό στην προθήκη να προσπαθεί να βγει. Ήταν κατατρομαγμένος, πανικοβλημένος και προσπαθούσε να βγει. Ο ίδιος κύριος και ένας άλλος, κλωτσώντας τον τόσο δυνατά που το κεφάλι του τιναζόταν και πήγαινε πίσω… Φώναζα ”έλεος, θα τον σκοτώσετε! Σταματήστε”. Πλησίασα σε απόσταση δύο μέτρων. Είδα τον πρώτο κύριο να ρίχνει μια κλωτσιά και να πέφτει ένα μεγάλο κομμάτι τζάμι στο κεφάλι του νεαρού, ο οποίος έπιασε τον λαιμό του. Φώναζα ”καρατομήθηκε!”. Εγώ ούρλιαζα και έκλεισα τα μάτια. Όταν τα άνοιξα, είδα το νεαρό στο πεζοδρόμιο και αυτοί, έξαλλοι, έβριζαν και τον χτυπούσαν. Φώναζα εγώ… Μπροστά από εμένα ένας κύριος προσπαθούσε να τους απωθήσει και εγώ ήμουν από πίσω του. Δεν θα το ξεχάσω… Ο νεαρός είχε ορθάνοιχτα τα μάτια του και ήταν καρφωμένα στα δικά μου και τα χείλη του τρεμόπαιζαν».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν είδε τον Ζακ να κρατάει μαχαίρι στα καταματωμένα χέρια του. «Εκ των υστέρων μάθαμε ότι κρατούσε μαχαίρι. Δεν είδα εγώ κανένα μαχαίρι», είπε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης κατέθεσε ένας αστυνομικός που δικαιολόγησε την βία που ασκήθηκε από τους συναδέλφους του αν και, όπως κατέθεσε, …δεν ήταν παρών. «Μου είπαν» είπε ξεκινώντας την εξιστόρηση και πρόσθεσε ότι «δε γνωρίζω αν υπήρχε ηπιότερος τρόπος, δεν ήμουν εκεί, για να γνωρίζω τα πλήρη γεγονότα».

Σημειώνεται πως η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Δεκέμβρη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...