Δήλωση του Δημήτρη Γιαννούδη, προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών υπαλλήλων περιοχής Αλεξ/πολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Το Αμερικανικό πλοίο Endurance στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Το Αμερικανικό πλοίο Endurance στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Έχει ξεκινήσει ήδη η απόβαση χιλιάδων Αμερικανονατοϊκών στη Αλεξανδρούπολη με κατεύθυνση την συνοριογραμμή με την Ρωσία. Σε στρατόπεδο μέσα στην πόλη είναι εμφανής η παρουσία τους, ενώ το τεράστιο μεταγωγικό που έδεσε στο λιμάνι μας, αποβιβάζει επιθετικά ελικόπτερα, άρματα μάχης και στρατιώτες. Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται είναι μεγάλοι. Η πρόβα πολέμου ξεκίνησε.

Ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα κάθε άλλο πάρα ήσυχοι μπορούμε να είμαστε. Η πόλη μας είναι πλέον στόχος των Ρωσίας, όπως ξεκάθαρα έχουν δηλώσει αξιωματούχοι της, αφού είναι πλέον και επίσημα νατοϊκή βάση, γεωστρατηγικό πέρασμα των φονιάδων.

Είναι πραγματικό εξωφρενικό εδώ στον Έβρο, όπου δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς οικονομικό μετανάστη, από τη μια να βλέπουμε τα θύματα των νατοϊκών, τους πρόσφυγες και μετανάστες, να διασχίζουν το ποτάμι ή να φυλακίζονται μέσα στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης της περιοχής μας και από την άλλη οι θύτες να αποβιβάζονται στο λιμάνι, να κινούνται προς το βορά και κάπου εκεί να ανταμώνουν.

Έχουν καταρρεύσει όλα τα επιχειρήματα σχετικά με το ότι η Αλεξανδρούπολη δεν θα γίνει πολεμική βάση του ΝΑΤΟ ή ότι ο ερχομός των φονιάδων θα φέρει τις δουλειές και την ανάπτυξη, ότι θα σταματήσει η Τούρκικη επιθετικότητα. Την ώρα του κατάπλου του Αμερικάνικου μεταγωγικού, συνολικά 87 Τούρκικα πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα, αρχίζουν μεγάλη στρατιωτική άσκηση στο Αιγαίο με τον τίτλο γαλάζια πατρίδα.

Κατέρρευσαν όλα τα ιδεολογήματα, και αυτά που υπήρχαν κατά την περίοδο του στρατηγικού διαλόγου του Σύριζα με τις ΗΠΑ, αλλά και μετά την επικύρωση αυτής της συμφωνίας που υπέγραψε η ΝΔ.

Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι διευθυντάδες και τα μεγαλοστελέχη του Οργανισμού λιμένα, η αμερικανική πρεσβεία και οι μεγαλοεπενδυτές, για τις μπίζνες που έρχονται.

Γιατί τα ψίχουλα που θα πετάξουν στον λαό της πόλης μας πριν φύγουν, δεν θα μειώσουν την ανεργία, δεν θα ανεβάσουν τους μισθούς, δεν θα αποτρέψουν την κυβέρνηση να φέρει το νομό για το 10ωρο, δεν θα σταματήσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα μειώσουν την κρατική καταστολή, δεν θα αυξήσουν τις ΜΕΘ και τα μέτρα προστασίας της υγείας. Γιατί τα ψίχουλα τους έχουν ανθρώπινο αίμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, την νεολαία, όλους όσους προβληματίζονται, να συναντηθούμε στους αγώνες που έρχονται.

Στους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα μας και αξιοπρεπή ζωή, στους αγώνες για την ασφάλεια, για την φιλία των λαών. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα αυτής της πολιτικής που από την μια μας εκμεταλλεύεται και από την άλλη μας εκθέτει σε τέτοιους κινδύνους.

Γιατί δεν θέλουμε νέα Γιουγκοσλαβία, νέα Κύπρο, νέα Ίμια, νέες χούντες, νέες καραβιές προσφύγων, νέα θύματα από το λαό μας και άλλους λαούς.

Γιατί ο πόλεμος αποτελεί σύμφυτο φαινόμενο κάθε εκμεταλλευτικής κοινωνίας.

Απαιτούμε:

* Να μην ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι και να μην γίνει πολεμική βάση.

* Καμιά διευκόλυνσή στους φονιάδες.

* Καμιά αλλαγή των συνόρων.

* Απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...