Δήλωση του Γ. Συμεωνίδη Αντισμήναρχου (Ι) ε.α για την Defender Εurope 2021

ΝΑΤΟ

Σκηνές πολέμου σήμερα,  που όμως έρχονται από το μέλλον και όχι από το μακρινό παρελθόν.

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτούν όλα αυτά τα οποία πρόκειται να διαδραματιστούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και κυρίως στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της άσκηση “Defender Εurope 2021” που θα διεξάγει το ΝΑΤΟ και η οποία έχει ως κυρίως πεδίο δράσης– μάχης την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά κυρίως την  συνοριογραμμή της Ρωσίας.

Από προχθές, τέλη Φλεβάρη και για έξι μήνες, μέχρι τα μέσα Αυγούστου, η χώρα μας θα έχει το «εξαιρετικό προνόμιο» να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερο πολεμικό σκηνικό από την Κρήτη έως τον Έβρο. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες στην περιοχή της Θράκης, θα βιώσουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει προετοιμασία πολέμου καθώς θα βλέπουν χιλιάδες στρατεύματα να κυκλοφορούν ανάμεσά τους, εκατοντάδες άρματα μάχης να σείουν τη γη τους, αεροπλάνα και ελικόπτερα να σκίζουν εκκωφαντικά τον ουρανό τους και γιγάντια πλοία να έχουν καταλάβει το λιμάνι της πόλης τους.

Αυτό το παραπάνω σκηνικό, είναι η υλοποίηση  στην πράξη και σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, της ανανεωμένης και αναβαθμισμένης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις, που ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ. Συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε η ΝΔ και δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης των αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού και χρησιμοποίησης  προσωπικού, μέσων και εγκαταστάσεων, ως προς τον ρόλο και τον προσανατολισμό τους, ως οργανικού τμήματος του ΝΑΤΟϊκού στρατού.

Τα αεροπλάνα τα καράβια τα τανκς και οι στρατιώτες με τα ξένα εθνόσημα που πάνω τους προεξάρχει το σύμβολο του ΝΑΤΟ, έχουν πολύ συγκεκριμένους σκοπούς να υπηρετήσουν. Δεν πρέπει  και δεν μπορεί πλέον ο ελληνικός λαός αλλά και οι γειτονικοί να τρέφουν ελπίδες, ότι όλοι αυτοί ήρθαν εδώ για το καλό μας. Όπου πάτησαν  το πόδι τους τα στρατεύματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είτε  με την κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είτε χωρίς, τίποτα καλό δεν γνώρισαν οι λαοί και οι χώρες στις οποίες εισέβαλλαν. Τα μόνα και κοινάαποτελέσματα σε όλους, ήταν οι χιλιάδες θάνατοι, ο ξεριζωμός λαών ολόκληρων και η επαναχάραξη συνόρων σύμφωνα με τα συμφέροντα τα εισβολέων.

Την  ίδια  κατάσταση με μικροδιαφορές περιμένει τον ελληνικό λαό, όσο μεγαλώνει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Σήμερα ο ελληνικός λαός πρέπει να καταγγείλει το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους σχεδιασμούς των Αμερικανών για την περιοχή μας. Σήμερα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι είναι μονόδρομος για τα συμφέροντα του λαού, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, :

Η άμεση αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ,

Η κατάργηση της  Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας με ταυτόχρονο κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων,

Η αποχώρηση όλων των Ελλήνων  στρατιωτικών και  φαντάρων από  οποιαδήποτε άσκηση και αποστολή.

Γρηγόρης Συμεωνίδης Αντισμήναρχος (Ι) ε.α

Δείτε ακόμα...