Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου ΑΜΘ, Τρέλλη Χρήστου για την απαράδεκτη ενέργεια του διοικητή του 644 Μ/Κ ΤΠΖ

φάρος αλεξανδρούπολης
Ο φάρος της Αλεξανδρούπολης

Η απαράδεκτη ενέργεια του διοικητή του 644 Μ/Κ ΤΠ στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» στην Αλεξανδρούπολη, να βγάλει με την βοήθεια του υποδιοικητή ψυχίατρου του 216 ΚΙΧΝΕ ψυχικά άρρωστο στρατιώτη, προκειμένου με αβάσιμα στοιχεία και κατηγορίες να τον οδηγήσει  σε αναβολή θητείας, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από την διασπορά του κορονοϊού εντός του στρατοπέδου, δεν θα περάσει!!!.

 Δεν θα επιτρέψουμε να χαρακτηρίζεται ως ψυχικά ασθενής  όποιος στρατευμένος παραπονεθεί για τα δικαιώματά του στα πλαίσια της θητείας του.

Δεκάδες στρατιώτες που υπηρετούν στις μονάδες του Έβρου, έχουν αναδείξει με  τις διαμαρτυρίες τους  μέσω επιστολών,  την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας τους από τον κορονοϊό,  τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης,  την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα δολοφονικά σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟικών, στην μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟική βάση.

Ο στόχος τους είναι να κάμψουν αυτές τις φωνές, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου,  θέλουν τους νέους υποταγμένους, να μην μιλάνε, να μην διαμαρτύρονται.

Την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες της διοίκησης του στρατού έχει η κυβέρνηση που υποθάλπει, ανέχεται και υποδαυλίζει αυτές τις απαράδεκτες μεθόδους. 

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας,  στο νέο παλικάρι και σε όλα τα  στρατευμένα νιάτα, που πραγματοποιούν την θητεία τους, με ψηλά το κεφάλι.

Ζητάμε να ανακληθεί εδώ και τώρα αυτή η απαράδεκτη  κατά παραγγελία ψυχιατρική γνωμάτευση με ανύπαρκτα στοιχεία απέναντι στον στρατιώτη.

 Να παρθούν μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και  για την διαβίωση των στρατευμένων νέων μέσα στα στρατόπεδα.

Τρέλλης Χρήστος, περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ με την Λαϊκή Συσπείρωση

Δείτε ακόμα...