Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη για το διάγγελμα Μητσοτάκη στο alt.gr

Χρήστος Κατσώτης Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ
Χρήστος Κατσώτης Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, συνολικά το κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό αρχίζει και τελειώνει στη στήριξη των μεγάλων ομίλων του τουρισμού και των μεταφορών. Τα 24 δις ευρώ που εξήγγειλαν ως πρόγραμμα στήριξης, αφορά κυρία εξασφάλιση ρευστότητας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό με το επιχείρημα για της επιδότησης της εργασίας μετατρέπονται σε όχημα για την πρόσθετη στήριξη των επιχειρήσεων.

Η πανδημία αποτέλεσε ευκαιρία για την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με μεγάλη μείωση των μισθών αφού αυτό που διασφαλίζεται σε όσους δουλεύουν με πλήρη απασχόληση και με υλοποίηση συνδυασμένα των μέτρων της αναστολής εργασίας , την εκ περιτροπής ή των λίγων ωρών. είναι ο κατώτερος μισθός τα 534€. Καταργούν το δικαίωμα της επαναπρόσληψης που προβλέπει η ΣΣΕ με αποτέλεσμα μεγάλη πλειοψηφία να μείνει στην ανεργία χωρίς εισόδημα που να επιτρέπει την κάλυψη των βασικών αναγκών.

Οι εξαγγελίες αυτές είναι μακριά από τις αγωνίες και τα αιτήματα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση της πάλης από την μαζική οργανωμένη διεκδίκηση για την επιβίωση των εργαζομένων στον τουρισμό . Να μην πληρώσουν ξανά την κρίση. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα είναι προϋπόθεση για την διεκδίκηση των όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...