Δήλωση του Άγγελου Βρεττού, δικηγόρου και υπεύθυνου της Επιτροπής Αλληλεγγύης των Στρατευμένων

Φαντάροι - Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος - Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» - Δεκέμβρης 2019
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος – Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» – Δεκέμβρης 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Σε δήλωσή του σχετικά με τα φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και φυλετικού μίσους από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Άγγελος Βρεττός, δικηγόρος και υπεύθυνος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Στρατευμένους καταδικάζει κάθε φαινόμενο ρατσισμού, ξενοφοβίας, φυλετικού μίσους, κατά μεταναστών και προσφύγων και γενικά φασιστικής έκφρασης και νοοτροπίας που εκδηλώνεται από στελέχη που υπηρετούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, όπως το καταδικαστέο φαινόμενο ρατσιστικού μίσους που εκδηλώθηκε σε στρατόπεδο της Λέσβου κατά το χρόνο εκπαίδευσης των φαντάρων, το οποίο και μας καταγγέλθηκε.

Τα φαινόμενα αυτά καταδικαστέα στη συνείδηση του Λαού μας, είναι σε κάθε περίπτωση αντίθετα και έξω από το μοναδικό καθήκον και μοναδική αποστολή, που σύμφωνα και με το Σύνταγμα έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι η άμυνά της πατρίδας και η διαφύλαξη της κυριαρχίας και των συνόρων της χώρας.

Έτσι τα φαινόμενα αυτά εκτός από καταδικαστέα, είναι και ελεγχόμενα και τιμωρητέα από τα αρμόδια όργανα.

Θιασώτες και εκφραστές των παραπάνω αντιλήψεων γνωρίζουν καλά ότι ο κίνδυνος για τη χώρα μας είναι η εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και στους πολέμους που αυτοί γεννούν.

Κίνδυνος είναι η αυξανόμενη όξυνση και ένταση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή μας. Πόλεμοι και πολιτικές που γεννούν ξεριζωμό, προσφυγιά, μετανάστευση, φτώχεια και εξαθλίωση, πολιτικές ενάντια στις οποίες και μόνο όλοι μας πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας, να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε και να τις ανατρέψουμε. Αυτές είναι ο εχθρός όχι τα δύστυχα αποτελέσματα αυτών.

Στα πλαίσια αυτά οι νέοι μας που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, έχουν το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να αναδεικνύουν και να καταδικάζουν κάθε τέτοιο φαινόμενο.

Να απομονώνουν κάθε σχετική προσπάθεια και έκφραση, να μην εφησυχάζουν, να επαγρυπνούν. Να κρατούν με αίσθημα πραγματικής αλληλεγγύης το ηθικό και το αξιόμαχό τους ακμαίο, στην πορεία εκπλήρωσης της αποκλειστικής αποστολής τους, που είναι η άμυνά της πατρίδας μας.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε στους στρατευμένους μας ότι είμαστε δίπλα τους αρωγοί στη ζωή και στον αγώνα τους».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...