Δημήτρης Κουτσούμπας: Λένε «βρείτε τα» αυτοί που κάνουν πλάτες απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, το βράδυ της Πέμπτης 09/06/2022 στη Βέροια

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βέροια, έκανε την εξής αναφορά για τα ελληνοτουρκικά και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας:

“Μας είπαν πως «η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο μας θωρακίζει απέναντι στις απειλές, στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας». Τη βλέπουμε αυτή τη «θωράκιση», όταν πετάνε τα τούρκικα αεροσκάφη στο Αιγαίο και πάνω από την Αλεξανδρούπολη. Τη διαβάζουμε και την ακούμε στις ολοένα και πιο προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και των υπουργών του.

Για να μη μιλήσουμε για τις δηλώσεις των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων συμμάχων τους, που όλοι μαζί με ένα στόμα μια φωνή λένε: «βρείτε τα», γιατί στόχος τους είναι να μην απειληθεί η ευρωατλαντική συνοχή απέναντι στον «αναθεωρητισμό» της Ρωσίας.

Λένε «βρείτε τα», αυτοί που κάνουν πλάτες απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην Ανατ. Μεσόγειο, στην Κύπρο. Αυτοί που δεν αναγνωρίζουν κυριαρχικά δικαιώματα και σύνορα, αλλά μόνο λέει «ΝΑΤΟικό έδαφος», «ΝΑΤΟϊκές θάλασσες» και τώρα σπρώχνουν σε επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο και αλλού.

Σε αυτές τις συνθήκες που η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας μεγαλώνει, που τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, που είναι ψηλά στις απαράδεκτες αξιώσεις της, η κυβέρνηση της ΝΔ με την αποστολή επιπλέον πολεμικού υλικού, αλλά και τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την άμυνα της χώρας, όπως προειδοποιούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατιωτικοί”.

Δείτε ακόμα...