Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ όπως πάντα, στο πλευρό της εργατικής τάξης της ΛΑΡΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρευρέθηκε σήμερα στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό:

«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, το ΚΚΕ είναι εδώ! Είμαστε παρόντες όπως πάντα, όλα αυτά τα χρόνια, κάθε μέρα, κάθε ώρα στο πλευρό της εργατικής τάξης της ΛΑΡΚΟ, της εργατικής τάξης της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε την τελική φάση αυτού του άτιμου πολέμου ενάντια στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας μας. Προχώρησε με την κυβερνητική τρόικα Σταϊκούρα – Σκρέκα – Χατζηδάκη σε αυτή την κατάπτυστη, υποτίθεται, πρόταση προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι καλά κάνανε, καλά κάνατε, και τους απαντήσατε “όχι το εγκληματικό σχέδιο σας δεν θα περάσει”. Στον άτιμο πόλεμο απαντάμε με πόλεμο, με τον καθημερινό αγώνα μας, με αλληλεγγύη, με τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας, των λαϊκών στρωμάτων.

Πέσανε πλέον οι μάσκες! Τα διάφορα κόλπα που μηχανεύονται ότι δήθεν θα πάρουν τους πάνω από 55 χρονών για κοινωφελή εργασία, τα ξέρουμε. Τα ξέρουμε αυτά τα προγράμματα. Ποιος μπορεί να ζήσει την οικογένειά του με 500 ευρώ, με τα παιδιά στο δρόμο, με άστεγη την οικογένεια, με την οικογένεια χωρίς δουλειά; Αυτά τα κόλπα, ότι για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που λένε, ότι θα πάνε στα προγράμματα επανακατάρτισης, τα ξέρουμε και αυτά, είναι τα προγράμματα ανεργίας. Για αυτό το στεντόρειο “όχι” που είπατε πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος!

Έχετε μαζί σας όλη την εργατική τάξη της χώρας, έχετε μαζί σας τη μικρομεσαία αγροτιά, έχετε μαζί σας τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τις γυναίκες, και τα παιδιά των οικογενειών των εργαζομένων. Δεν θα τους περάσει!

Τα σχέδια αυτά ξεκίνησαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, είτε είναι της ΝΔ τώρα, είτε του ΣΥΡΙΖΑ πριν, είτε του ΠΑΣΟΚ. Έχουν τεράστιες ευθύνες.

Η εργατική τάξη δεν τρώει κουτόχορτο, θα βγάλει τα συμπεράσματά της, δεν θα τους περάσει, έχετε μαζί σας όλο το λαό, την κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων.

Η ΛΑΡΚΟ χρόνια τώρα απαξιώθηκε συνειδητά, συκοφαντήθηκαν οι εργαζόμενοι και η ΛΑΡΚΟ, αυτό το σχέδιο όμως δεν μπορεί να περάσει. Ποιον μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν; Ξέρουμε πολύ καλά ότι και για τα δήθεν τεράστια χρέη στη ΔΕΗ, τι κάνουν με άλλους βιομηχάνους, τι κάνουν με άλλες ενεργοβόρες βιομηχανίες: τους μειώνουν τα χρέη, ή τους δίνουν τσάμπα ρεύμα τη στιγμή που η ΔΕΗ είναι βασικός μέτοχος της ΛΑΡΚΟ και οι μέτοχοι σε αυτή την οικονομία της καπιταλιστικής αγοράς βάζουν κεφάλαιο! Από πού κι ως που χρωστάνε οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ή η ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ, όταν διάφορες βιομηχανίες δεν πληρώνουν ρεύμα;

Για να μην πούμε τώρα για όλα αυτά που λένε για «τα χρήματα που δεν υπάρχουν», όταν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε τον αναπτυξιακό νόμο, και τσακώνονταν η αξιωματική αντιπολίτευση με την κυβέρνηση για το ποιος θα μοιράσει καλύτερα τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ σε μεγάλους επιχειρηματίες, όμως ούτε ένα ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ! Ποιος αναπτυξιακός νόμος; Ποια ανάπτυξη; Αυτή είναι η καπιταλιστική τους ανάπτυξη!

Για να μην πούμε τα λεφτά που δίνουν, δισεκατομμύρια ευρώ, όπως τώρα δώσανε τέσσερα δισεκατομμύρια για τις πολεμικές ανάγκες και τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική άμυνα της χώρας, την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η ΛΑΡΚΟ όχι μόνο μπορεί να επιβιώσει, μπορεί και να κρατηθεί ανοιχτή και να εκσυγχρονιστεί και να χρηματοδοτηθεί και να δουλέψει σε όφελος της οικονομίας της χώρας, των ίδιων των εργαζομένων. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να ζήσει γιατί είναι χρυσωρυχείο, δεν θα κάνουμε πίσω από αυτό.

Το ΚΚΕ 45 χρόνια τώρα, από τη μεγάλη απεργία της ΛΑΡΚΟ του 1977 που έληξε νικηφόρα, δεν έλειψε ούτε μία στιγμή απ’ αυτό το μετερίζι του αγώνα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αλληλεγγύη, με οργάνωση του αγώνα, με παλλαϊκό μέτωπο, με κοινωνική συμμαχία.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες, συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη για πάντα!»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...