Δήμος Πάτρας: Καταγγέλλει την απόρριψη της τροπολογίας για τους συμβασιούχους από την κυβέρνηση

Προκλητικά και ωμά κυβέρνηση και αρμόδιος υπουργός απέρριψαν την τροπολογία για τους συμβασιούχους, τονίζει ο Δήμος Πατρέων, σε ανακοίνωσή του για την απόρριψη της σχετικής τροπολογίας.

Διαμηνύει ότι «ο αγώνας συνεχίζεται! Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα», ενώ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους του δήμου «να συνεχίσουν να παλεύουν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της μισθοδοσίας τους».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Απορρίφθηκε χθες από την κυβέρνηση η τροπολογία που είχε επεξεργαστεί η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και είχε σταλεί σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η τροπολογία κατατέθηκε μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που συζητήθηκε χθες στη Βουλή. Σ’ αυτή γινόταν πρόβλεψη, ώστε η μισθοδοσία των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, που επανέρχονται με δικαστικές αποφάσεις στον δήμο, να συνεχίζει να είναι υποχρέωση του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Εργασίας, καθώς και να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες που έχουν γίνει ως τώρα για μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βορίδης απέρριψαν ωμά και προκλητικά το αυτονόητο, το δίκαιο αυτό αίτημα του Δήμου Πατρέων και των εργαζομένων. Μας κατηγόρησε ο κ. Βορίδης, γιατί δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους και είπε ότι απ’ τη στιγμή που ο δήμος επέλεξε αυτόν τον δρόμο, θα υποστεί και τις συνέπειες, καθώς η κυβέρνηση δεν προτίθεται να συμβάλει ούτε με ένα ευρώ!

Μάλιστα, διαστρεβλώνοντας τη θέση της Δημοτικής Αρχής, μας κατηγόρησε πως δεν θέλουμε μόνιμες προσλήψεις, τη στιγμή που προμετωπίδα όλων των ενεργειών μας είναι να υπάρχει “Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα”, τη στιγμή που το βασικό σύνθημα που ακουγόταν έξω από το Μαξίμου ήταν “Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, για όλους μας δικαίωμα η σταθερή δουλειά”.

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και η στάση της κυβέρνησης ήταν αποκαλυπτική. Εκθέτει ανεπανόρθωτα την παράταξη της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο “Πάτρα Ενωμένη”, που κατηγορούσε στην τελευταία συνεδρίαση τη Δημοτική Αρχή για αντεργατική στάση, που προανήγγειλε στήσιμο σκηνών έξω από το Μαξίμου μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι. Εκθέτει τους βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ και ειδικά την κυρία Αλεξοπούλου, που έσφιγγε χέρια συμβασιούχων και φωτογραφιζόταν κάτω από το Δημαρχείο, κατηγορώντας τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, ως υπεύθυνο που δεν μένουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά. Πού ήταν χθες, γιατί δεν στήριξε την τροπολογία; Εκθέτει και τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που εμφανίζονταν υπέρμαχοι των εργαζομένων, με τη λογική “θα τα βρούμε απ’ την κυβέρνηση τα λεφτά, φτάνει να θέλει η Δημοτική Αρχή”.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί για τους επόμενους μήνες η μισθοδοσία των συμβασιούχων εργαζομένων. Όμως, ο πατραϊκός λαός και οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αγώνας δεν τελείωσε, οι δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι μπροστά μας. Δεν θα ξεμπερδέψουν όμως εύκολα μαζί μας, το δίκιο μας θα το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Οι εργαζόμενοι, οι συμβασιούχοι του δήμου είναι ώρα να βγάλουν συμπεράσματα, έχουν πείρα πια ποιος είναι δίπλα τους και ποιος απέναντί τους, ποιος αγωνίστηκε και αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...