Δήμος Πατρέων: Μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση σήμερα για τη λειτουργία του Καραμανδάνειου

Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών
Φώτο Αρχείου / Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών

Με θέμα τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 3 Ιούνη, για την υπεράσπιση λειτουργίας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου εκτός Αθηνών, που εξυπηρετεί 20 νομούς της χώρας, παραχώρησε την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην οποία παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα του «Καραμανδάνειου».

Ο δήμαρχος Πατρέων αρχικά κάλεσε τον λαό της Πάτρας, της Αχαΐας ολόκληρης και όχι μόνο, να συμμετάσχουν μαζικά στη μεγάλη συγκέντρωση, την Παρασκευή 3 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου όπου «θα διατυμπανίσουμε το πόσο σημαντικό να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει τα παιδιά μας να οδηγούνται σε νοσοκομεία της Αθήνας».

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και απαιτούμε να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του “Καραμανδάνειου”, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και να αναβαθμιστεί περαιτέρω, με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μπορεί να επιτελεί το ρόλο του ως του μοναδικού εξειδικευμένου Παιδιατρικού Νοσοκομείου σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, που εξυπηρετεί 20 νομούς» τόνισε και πρόσθεσε πως «η κινητοποίηση της Παρασκευής, δεν είναι φωτοβολίδα, ούτε πρόκειται για αντιπολιτευτικό θέμα. Πρόκειται για τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας κι έτσι απαιτούμε να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση».

Από την πλευρά της,  η Διονυσία Γαραντζιώτη, μέλος της 3μελούς επιτροπής της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΝΙΑ) στο «Καραμανδάνειο», τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εδώ και πάνω από οκτώ μήνες, όλοι οι φορείς του νοσοκομείου μας προσπαθούμε να αφυπνίσουμε, με έγγραφα και κινητοποιήσεις, να αφυπνίσουμε το υπουργείο Υγείας, αλλά και την 6η ΥΠΕ. Οι λύσεις που δόθηκαν όλο αυτό τον καιρό ήταν μετακινήσεις συναδέλφων, ήταν λύσεις πρόχειρες, απελπισίας, αλλά και επικίνδυνες για το νοσοκομείο μας και τους μικρούς μας ασθενείς, ενώ αποδυνάμωσαν και τα άλλα δύο νοσοκομεία της περιοχής. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί το υπουργείο Υγείας κωφεύει, απαξιώνει, αδιαφορεί, για το μοναδικό εκτός Αθηνών Παιδιατρικό Νοσοκομείο».

Επίσης, η Χριστίνα Πουλοπούλου, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του «Καραμανδάνειου», σημείωσε μεταξύ άλλων πως «φωνάζουμε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, για να μη φτάσουμε στο σημερινό σημείο. Το υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ ενώ ήταν γνώστες των προβλημάτων, δεν έκαναν το παραμικρό, προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση. Και αντί να ζητήσουν συγνώμη από τα παιδιά και τους γονείς, που έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία από τις αναστολές των χειρουργείων, έρχονται στο και πέντε να προκηρύξουν θέσεις αναισθησιολόγων. Οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είναι αυτές που τους ξύπνησαν και μόνο αν η φωνή όλων μας παραμείνει δυνατή και δώσουμε δυναμικό “παρών” στην κινητοποίηση, θα καταφέρουμε να σώσουμε το νοσοκομείο μας».

«Το “Καραμανδάνειο” ανήκει στα παιδιά και μόνο. Υποχρέωσή μας είναι να το υπερασπιστούμε και αυτό κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τον δήμαρχο συμπαραστάτη. Η πόλη, και όχι μόνο, πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να είναι παρούσα στην κινητοποίηση. Περιφέρεια, φορείς, γονείς, όλος ο λαός πρέπει να πάρει θέση. Με την κινητοποίηση αυτή πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα σώσουμε το νοσοκομείο, αλλά θα πετύχουμε και την αναβάθμισή του» είπε ο Φώτης Δημακόπουλος, μέλος του Συντονιστικού Οργάνου και δημοτικός σύμβουλος, ενώ τέλος η Ανδρονίκη Σίμη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Καραμανδάνειου», ανέφερε πως «ως βοηθός αναισθησιολόγου έζησα το πρόβλημα από κοντά τον τελευταίο χρόνο. Εδώ και έξι μήνες, όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν το πρόβλημα και ήταν ενήμεροι ότι θα φτάναμε να έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Κανείς δεν έκανε τίποτα. Πρόκειται για παιδιά και χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και βέβαια δεν μπορούν να νοσηλευτούν δίπλα σε ενήλικες ασθενείς. Χρειάζονται το δικό τους νοσοκομείο και γι’ αυτό επιβάλλεται να συνεχίσει να λειτουργεί το “Καραμανδάνειο”».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...